Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Rekordindtjening for Koda i en tid med forandringer

Med en samlet indtægt på 860,5 millioner kroner blev 2015 et rekordår i Koda. Det fremgår af organisationens årsberetning, som udkommer i dag. Stigende online-indtægter og en intensiveret indsats i forhold til udlandet er blandt de faktorer, der drev væksten i året, der gik.

Koda kan i år fejre 90 års fødselsdag. Rigtig meget har forandret sig siden 1926, og ikke mindst den digitale udvikling gør, at Koda, som musikbranchen i øvrigt, må måle sig på sin evne til løbende at tilpasse forretningen nye distributionsformer og ændrede forbrugsmønstre.  

Som det fremgår af henholdsvis bestyrelsesformandens og direktørens beretning, var det i høj grad forandringerne i omverdenen, der satte kursen for 2015. På dagsordenen var blandt andet en intensiveret udlandsindsats, styrkelse af det internationale samarbejde, og et fortsat fokus på at overbevise relevante beslutningstagere om, at dele af den nuværende EU-lovgivning ikke længere er tidssvarende og bør tilpasses en ny virkelighed.

Kodas samlede indtægt i 2015 for rettighedshavere fra ind- og udland, repræsenterer en marginal stigning fra året før, der var det hidtidige rekordår. Ser man på indtægternes udvikling siden 2010 er indtægterne steget med hele 40 procent. Blandt de drivende faktorer er et generelt øget musikforbrug, ikke mindst på streaming, nye digitale tjenester i TV-verdenen og flere indtægter for dansk musik spillet i udlandet.

Som det kan ses i årsberetningen er antallet af registrerede musikværker i Koda steget betydeligt gennem årene, ligesom antallet af rettighedshavere er vokset. Så indtægterne skal fordeles til flere. Og sammenholdt med den generelle nedgang i indtægter – udenom Koda – der, som følge af digitaliseringen, har ramt både pladeselskaber, forlag og autorer, er der stadig udfordringer, som Kodas positive vækst på indtægtssiden ikke kan kompensere for. 

Kodas direktør, Anders Lassen, udtaler:

”Digitaliseringen har rystet hele musikindustrien og medvirket til, at en række forlag, autorer og pladeselskaber ikke længere har de samme indtægter som tidligere. Derfor gør vi, hvad vi kan for at øge indtjeningen på så mange områder som muligt, og det er glædeligt, at den indsats har båret frugt, og Koda igen i år har slået rekorden for hvor mange penge, vi har indtjent til rettighedshaverne.”

 

 

Nøgletal 2015
  • Samlet indtægt: 860,595 millioner kroner
  • Indtægter udland: 53,5 millioner kroner
  • Udbetalinger i alt: 650,5 millioner kroner
  • Udbetalinger til medlemmerne fra Koda og NCB: 277,5 millioner kroner
  • Udbetalinger til Koda-medlemmer uden NCB: 237 millioner kroner
  • Udbetalinger uden NCB til udland/øvrige: 414 millioner kroner. 

Se samtlige tal fra årsberetningen

 

Læs desuden i årsberetningen:

Danskernes medievaner: Brugerne vil selv bestemme
Et stadig mere individualiseret medieforbrug og en stigende villighed hos forbrugerne til at betale for både musik-, tv- og filmstreaming. Det er blandt konklusionerne på en ny undersøgelse af danskernes medievaner, foretaget af YouGov på vegne af Koda.

Mest spillede: Dansk musik holder skansen
I dag offentliggøres også, hvilke komponister som er blevet spillet mest i 2015. Blandt andet finder man på listen over de mest spillede komponister i Danmark to musikere, som de fleste danskere nok ikke er på fornavn med, men helt sikkert kender flere af de numre, som de står bag.