Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Ready Aim Fire – sådan får du styr på din karrierestrategi

Har du en klar vision for din karriere? Har du en effektiv udgivelsesstrategi? Hvordan organiserer du dig, så du kan få en bæredygtig karriere som kunstner? Få de gode råd fra Bandakademiet, som sammen med Koda i løbet af foråret har afholdt en webinarrække om karrierestrategi. Vi har samlet alle fire webinarer, som du kan se eller gense.

Bandakademiet og Koda afholdte i løbet af foråret en webinarrække, som er for dig, der har ambitioner om en karriere som skabende og udøvende kunstner og gerne vil skærpe dit fokus – i stil med navne som Bandakademiet tidligere har arbejdet med: Patina, The Minds of 99, Katinka, Djämes Braun, Ravi Kuma, Benjamin Hav, Pil med flere.

Vi har taget udgangspunkt i Bandakademiets metode, erfaringer og individuelle talentudviklings- og karriererådgivningsforløb i forbindelse med blandt andet KarriereKanonen. Du vil kunne lytte til mentor og rådgiver Johannes Dybkjær Andersson og Bandakademiets leder Marianne Fruergaard. Få indblik i og lær af Bandakademiets erfaringer med talentudvikling - og prøv nogle af tilgangene af på dit eget projekt!

Fra talent til karriere

Det første webinar havde fokus på processen fra talent til karriere. Her blev der zoomet ind på, hvornår det kan betale sig at stoppe op lige dér, hvor man tror, det skal gå stærkt, og i stedet give sig selv tid til at tænke sig om og lægge planer og strategier for at undgå at skyde sig selv i foden - lige så vel som at kunne ramme plet, når man selv er er klar til det.

Se eller gense første afsnit af Ready, Aim, Fire – fra talent til karriere.

Udgivelses- og lanceringsstrategier i starten af en karriere

Under det andet webinar i rækken, var der fokus på udgivelses- og lanceringsstrategier i starten af en karriere. Her kiggede vi bagom forløbet med udgivelserne af ‘Det Er Knud, Som Er Død’ (Minds of 99) og ‘Flammer Rammer’ (Patina) og flere andre sange. Få et take på, hvordan man som kunstner tidligt i karrieren kan gøre mere, end man tror, hvis man har en stor sang mellem hænderne – også selvom ‘gatekeeperne’ i første omgang siger noget andet. Det kan gøre en afgørende forskel for det resterende karriereforløb.

Se eller gense andet afsnit af Ready, Aim, Fire – udgivelses- og lanceringsstrategier i starten af en karriere. 

At se sit kunstnerprojekt som en kreativ virksomhed

Det tredje webinar i rækken, havde fokus på det at se sit kunstnerprojekt som en kreativ virksomhed – og at være chef uden at have ledelsesmandat. At bevæge sig fra talent til en bæredygtig karriere handler også om at gøre sit kunstneriske projekt til en kreativ virksomhed – og det er ikke ligetil. Under webinaret arbejdede vi med en måde at se sig selv på og navigere i musikken, når man lige pludselig ikke længere bare er sig selv (men måske i den grad oplever at være alene om opgaverne), men alligevel slet ikke er organiseret som en ‘almindelig’ arbejdsplads.

Se eller gense det tredje afsnit af Ready, Aim, Fire – at se sit kunstnerprojekt som en kreativ virksomhed.

Myten om, at man skal kunne alting selv

Det sidste webinar i rækken, havde fokus på myten om, at man skal kunne alting selv. Vi stillede spørgsmålene: Hvordan etablerer man et bæredygtigt liv i musikbranchen? Og hvornår er et DYI-mindset alligevel en fordel, uanset om man arbejder som DYI-kunstner eller ej? Vi berørte området ’viden og forudsætninger’ – og med at blive den bedste til at samarbejde, til at række ud og spørge om hjælp – på den gode måde. Vi så på de vigtige og gode ting at være opmærksom på, og på hvordan man organiserer sig i forhold til en bæredygtig levevej som kunstner.

Se eller gense det sidste afsnit af Ready, Aim, Fire – myten om, at man skal kunne alting selv.

 

Om Bandakademiet

Bandakademiet i Roskilde har siden 2006 været med til at udvikle nye generationer af dygtige bands, solister og sangskrivere i Danmark. Blandt andet har kunstnere som Pil, Katinka, Patina, Djämes Braun, HØKER, Angående Mig, Ravi Kuma, Benjamin Hav/Benal, k-phax og The Minds of 99 fået en solid opstart af karrieren gennem Bandakademiets skræddersyede karriererådgivning og talentudviklingsforløb. Bandakademiet er 100 procent uafhængig af kommercielle og økonomiske interesser, samtidig med at akademiet har et stort netværk i musikbranchen og en dyb viden om den danske musikbranche, og hvad det kræver at etablere sig på den danske musikscene som debuterende kunstner. Bandakademiet har været fast partner i KarriereKanonen med DR siden 2009. I foråret 2023 udgav Bandakademiet rapporten Talentudvikling Der Virker.

Læs mere om Bandakademiet her.

Foto: Marianne Fruergaard 
Fotograf: Kristoffer Juel Poulsen

Marianne Fruergaard er musikiværksætter, projektudvikler og musikmentor - og har det meste af sit arbejdsliv arbejdet med talentudvikling og karriererådgivning af talenter inden for de populærmusikalske genrer. Blandt andet står hun bag, eller er med-initiativtager til, projekter som UrbanGrrls, Danish Songwriting Academy, Music Maker, Music2Business (nu ROYALTIES) og Bandakademiet, som hun har været med til at grundlægge og været leder af siden starten i 2006. I 2022 stod hun og Bandakademiet sammen med DR bag rapporten Kvinder i Musikken som sætter lys på nogle af årsagerne til den markante kønsubalance i musikbranchen.

 

Foto: Johannes Dybkjær Anderson
Fotograf: Carsten Villadsen

Johannes Dybkjær Andersson er kreativ konsulent, mentor og rådgiver. The Minds of 99, Per Vers, Pil, Lasse Dein, Benal, Sitrekin, Patina, Djämes Braun og Josephine Philip er nogle af de over 200 navne, Johannes har arbejdet med som mentor og rådgiver over de sidste 20 år. Johannes arbejder både direkte med kunstnere og i regi af bl.a. Karrierekanonen/Bandakademiet, Rytmisk Musikkonservatorium, DR Talentholdet, Autor m.m.

Johannes arbejder samtidig med kreativ udvikling som konsulent for virksomheder og organisationer og har netop som Kreativ Udviklingsleder i DR P3 stået bag udviklingen af ’Den Strategiske Retning for P3 Musik.' Han var tidligere CEO, Creative Director & Founding Partner i det kreative bureau Volume og har stået bag partnerskaber mellem MØ og Microsoft, Phlake, Sundhedsstyrelsen og Roskilde Festival, og stået bag udviklingen af Tuborg Musikhjælp m.m. Tidligere var han A&R og International Marketing Manager i Sony Music, hvor han var ansvarlig for udgivelser med Beyoncé med flere. Han har desuden været tilknyttet Det Kongelige Teater, Tivoli, ROSA m.m. og har været manager for bl.a. Mew og Hymns From Nineveh.

Johannes er jurymedlem i KarriereKanonen og har selv baggrund som skabende og udøvende kunstner og har spillet 500+ koncerter i Europa, medvirket på 10+ albums. Han er lige nu aktuel med bandet Ring Them Bells.