Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Rapportering af baggrundsmusik giver mere nøjagtig afregning

Når det handler om brug af baggrundsmusik, har det hidtil hverken været praktisk muligt eller økonomisk forsvarligt at indhente egentlig rapportering af den musik, der bliver spillet i ex. butikker, fitness-centre osv. Det kræver for mange ressourcer. I stedet genbruger vi rapportering fra andre fremførelsesområder, der i forskellige kombinationer giver et repræsentativt billede af den musik, der bliver spillet på det pågældende område. Men siden starten af 2015, har vi fået adgang til nye data fra en række områder, som giver mulighed for en mere nøjagtig afregning på visse områder.

’Siden starten af 2015 har vi modtaget data fra en række samarbejdspartnere, som tilbyder musikløsninger til ex. supermarkeder, fitness-centre og tøjbutikker. Dette giver os mulighed for at afregne direkte på en række områder’, fortæller Processkonsulent i Rapportering, Søren Fleron.

’Vi oplever, at der er et øget fokus fra vores medlemmer side på at kunne ’følge sit værk’, hvor det er blevet spillet osv, og det er derfor af stor betydning for os, at have den viden – også på baggrundsområdet, hvor vi ikke tidligere har modtaget rapportering. Det giver netop mulighed for at lave mere præcise afregninger på noget konkret’, fortsætter Søren Fleron.

’Du kan derfor godt opleve, at din musik ex. er blevet spillet i din lokale tøjforretning, uden at det bliver rapporteret til Koda, da vi ikke modtager 100% rapportering, men udelukkende rapportering fra de samarbejdspartnere, vi har på området’, siger Søren Fleron. 'Det er dog både et repræsentativt og meget en omfattends datagrundlag vi modtager fra professionelle udbydere, som hver især har en lang række kunder, de leverer musik til’.

 

Fem nye områder med rapportering

Der er tale om fem nye baggrunds-områder med rapporteringsgrundlag, som gør, at vi kan blive mere præcise i vores afregning. Områderne er:

  • Supermarkeder 
  • Café, restataurant og bar
  • Musik-tv i fitness-centre
  • Tøjbutikker
  • Baresso-kæden

’Der er lavet et kæmpestort stykke arbejde for at finde ud af, hvad der bruges og hvor, og vi er meget spændte på juniafregningen, som bliver første gang, vi udbetaler på baggrund af disse data’, slutter Søren Fleron.