Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Pers Vers kommer på skolebesøg i Kolding

Rapperen Per Vers startede sin musikalske karriere med skolekoncerter. Nu er han tilbage for gennem Koda Skolekontakt at vedligeholde kontakten med børnene og give dem en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. Bramdrup skole i Kolding er blandt de heldige, der har fået tildelt et besøg i rapmagiens tegn.
Pressemeddelelse 15. februar 2012

Per Vers har vundet adskillige rapkonkurrencer, eller ”battles”, som det også hedder, men har ubesejret lagt konkurrence elementet i musik på hylden. Han er en af de 22 kunstnere, som Koda sender ud til sammenlagt 150 skoler rundt om i landet i løbet af dette skoleår. Koda Skolekontakt ordningen er blevet meget populær på de 7 år, den har eksisteret, og både kunstnere og skoler står i kø for at deltage. Det er der gode grunde til ifølge Per Vers, som har sat sig for at skabe magi og glæde rundt om i skoleklasserne.

”Det er skønt at møde ungerne, hvor de er, og være med til at skabe lidt magi i deres hverdagsrammer. Normalt skal folk bevæge sig efter en kulturel oplevelse. Alt efter hvilken familie man kommer fra, er det enten utænkeligt eller eksotisk. Det er fedt for mig at træde ind i noget velkendt, opløse tid og sted og skabe noget nyt sammen med eleverne,” siger han.

Information uden løftede pegefingre

Koda har taget initiativ til ordningen for at motivere kommende hitmagere og samtidig skabe større forståelse for processen bag musikken. Af samme grund har Koda som noget nyt udarbejdet Prøv lige og hør folderen, som giver oplysning om, hvordan og hvorfor komponisterne bliver betalt, når deres musik bliver brugt eller spillet. Sproget er i børnehøjde og budskabet uden løftet pegefinger. Rasmus Seebach, Søren Rasted og Sys Bjerre medvirker i folderen, fordi de, ligesom Per Vers og mange flere, støtter op om sagen.

”Nogle gange kan man bedst vise nødvendigheden af noget ved at forestille sig, at det ikke er der. En verden, hvor der ikke er tid og plads til at møde spændende mennesker, der kan noget, blive inspireret eller bare dedikere et par timer til glæde og menneskelighed, er i mine øjne fattig. Koda Skolekontakt kan ikke være andet end en velkommen bonus. Det handler om at fjerne fremmedgjorthed overfor at udtrykke sig og udbrede en situation, hvor musik ikke handler om at hæve sig over andre, men tværtimod at forbinde sig med andre,” forklarer han.

Workshoppen med Per Vers foregår ved, at eleverne fodrer ham med sætninger, som han omdanner til improviseret rap. Det skal blive til det han kalder fornemmelse af det potente poetiske potentiale, der gemmer sig bag hængerøven og håndtegnene.

Ud over Per Vers medvirker også navne som Elisabeth Gjerluff, Christine Schou, Überlyd med Chapper, T.S Høeg og AndyOp. Op mod tusind skoler i hele landet har indtil videre fået besøg, og det er gratis for skolerne at deltage. Folderen Prøv lige og hør kan ses i en onlineversion og bestilles som klassesæt på www.koda.dk/proevlige.

OM PER VERS

Per Vers har været aktiv på den danske hiphopscene, siden han vandt Årets Rapper i 1993. Ubesejret trak han sig tilbage tilbage fra rap-konkurrencer som dobbelt nordisk mester, og har været fuldtidsmusiker siden da. Han har udgivet 2 plader med Sund Fornuft samt solo-debuten Vers 1.0 fra 2005. For sidstnævnte modtog han Kunststyrelsens Særlige Præmiering og er i pressen blevet kaldt en af genrens vigtigste tekstskrivere. Siden 2001 har han optrådt næsten 400 gange på folkeskoler sammen med mikrofon-makkeren Ole Omkvæd. Desuden afholder han workshops i ungdomsklubber og holder foredrag om hiphop-kulturen på gymnasier.

OM KODA SKOLEKONTAKT


Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller sangskriver. Eleverne komponerer et stykke musik, skriver en rap eller får en anderledes musikoplevelse. Forløbet kan vare fra to timer til en hel skoledag.

120 kunstnere har i år søgt og 22 er blevet valgt med vægt på erfaringer med børn, genremæssig spredning og projektets idé. I gennemsnit søger 350 skoler hvert år og 150 bliver valgt med hensyn til geografisk og aldersmæssig spredning. Skoler, der ikke deltog året før, har fortrinsret.

Koda har taget initiativet for at skabe mere forståelse for det arbejde, der ligger i at skabe musik.

Ud over de almindelige skolebesøg er 22 Spil Dansk kommuner blevet tilbudt et besøg hver og i samarbejde med WOMEX og Verdensmusikbanken.dk, udlover Koda 10 besøg til gymnasier af en verdensmusiker.

I Koda Skolekontakts regi bidrager Koda også med et coaching-forløb af deltagerne og vinderne af børnenes MGP. Det sker i forbindelse med DR’s lancering af et nyt koncept for MGP, hvor processen omkring sangskrivning er i fokus.

Læs mere på www.koda.dk/skolekontakt

Tid og sted
Mandag den 20. februar kl. 9.50 på:
Bramdrup Skole
Møllegårdsvej 10 - 12
6000 Kolding

Kontakt:
Presseansvarlig Andreas Dalvad Hansen, [email protected], tlf.: 33 30 64 40 eller 23 60 64 63
Projektkoordinator André Bak, [email protected], tlf.: 33 30 64 16