Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Over 93 mio. kr. til danske komponister

Koda udbetaler penge til sine medlemmer for brugen af deres musik fire gange om året. Og nu er tiden kommet til Kodas juni-udbetaling. I årets juni-udbetaling udbetaler Koda 202 mio. kr. til både danske og udenlandske musikskabere. Over 93 af millionerne går direkte videre til Kodas egne medlemmer.

I en tid, hvor man i dansk og europæisk politik stadigt er præget af en kriseretorik, går det godt for de kreative industrier i Europa. Det økonomiske opsving, som økonomerne ind i mellem taler om er på vej, har de kreative industrier i Europa længe haft en forsmag på. Danske Koda, der sørger for, at komponister, sangskrivere og musikforlag får penge for brugen af deres musik, er et eksempel på dette. Kodas indtægter er nemlig kun gået fremad de seneste ti år – og Kodas samlede udbetalinger til medlemmer er gået samme vej.

Er du medlem, kan du se om du har fået udbetaling i Mit Koda

”Selvom Koda samlet set udbetaler flere og flere penge til sine medlemmer i disse år, er vi godt klar over, at en del af vores medlemmer er negativt ramt af udviklingen. For det er ikke alle, der får nemmere ved at tjene penge på et digitalt marked. Digitaliseringen af musikmarkedet er uundgåelig. Så Koda og resten af branchen skal fortsætte med tiltag, der gavner hele musikbranchen”, siger administrerende direktør i Koda Anders Lassen.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

I årets juni-udbetaling udbetaler Koda 93,8 mio. kr. til sine medlemmer for brugen af deres musik. Godt 10.000 Koda-medlemmer kan denne gang glæde sig over penge på bankkontoen for deres arbejde med at skabe den musik, der bliver hørt i såvel Danmark som i udlandet.

Se hvilke områder, der afegnes for i denne udbetaling her