Over 93 mio. kr. til danske komponister

Koda udbetaler penge til sine medlemmer for brugen af deres musik fire gange om året. Og nu er tiden kommet til Kodas juni-udbetaling. I årets juni-udbetaling udbetaler Koda 202 mio. kr. til både danske og udenlandske musikskabere. Over 93 af millionerne går direkte videre til Kodas egne medlemmer.

I en tid, hvor man i dansk og europæisk politik stadigt er præget af en kriseretorik, går det godt for de kreative industrier i Europa. Det økonomiske opsving, som økonomerne ind i mellem taler om er på vej, har de kreative industrier i Europa længe haft en forsmag på. Danske Koda, der sørger for, at komponister, sangskrivere og musikforlag får penge for brugen af deres musik, er et eksempel på dette. Kodas indtægter er nemlig kun gået fremad de seneste ti år – og Kodas samlede udbetalinger til medlemmer er gået samme vej.

Er du medlem, kan du se om du har fået udbetaling i Mit Koda

”Selvom Koda samlet set udbetaler flere og flere penge til sine medlemmer i disse år, er vi godt klar over, at en del af vores medlemmer er negativt ramt af udviklingen. For det er ikke alle, der får nemmere ved at tjene penge på et digitalt marked. Digitaliseringen af musikmarkedet er uundgåelig. Så Koda og resten af branchen skal fortsætte med tiltag, der gavner hele musikbranchen”, siger administrerende direktør i Koda Anders Lassen.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

I årets juni-udbetaling udbetaler Koda 93,8 mio. kr. til sine medlemmer for brugen af deres musik. Godt 10.000 Koda-medlemmer kan denne gang glæde sig over penge på bankkontoen for deres arbejde med at skabe den musik, der bliver hørt i såvel Danmark som i udlandet.

Se hvilke områder, der afegnes for i denne udbetaling her

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.