Over 130 mio. kr. til danske komponister

Koda udbetaler penge til sine medlemmer for brugen af deres musik fire gange om året. Og nu er tiden kommet til Kodas juni-udbetaling, som er den største i løbet af året. I årets juni-udbetaling udbetaler vi 353 mio. kr. til både danske og udenlandske musikskabere. Over 130 af millionerne går direkte videre til vores egne medlemmer. Juni-udbetalingen er dermed den største udbetaling i Kodas historie.

I en tid, hvor man i Danmark og resten af Europa har talt om økonomisk krise, går det godt for de kreative industrier i Europa. Danske Koda, der sørger for, at komponister, sangskrivere og musikforlag får penge for brugen af deres musik, er et eksempel på dette. Kodas indtægter er nemlig kun gået fremad de seneste ti år – og det er Kodas udbetalinger til sine medlemmer også.

Er du medlem, kan du se om du har fået udbetaling i Mit Koda

”Vi har haft en fokuseret indsats på effektivitet de seneste år, og det kan vi og vores medlemmer nu høste frugterne af. Tidligere betød stigende indtægter, at omkostningerne også var opadgående. Det har vi gjort op med, og vi er stolte af, at vi har holdt omkostningerne i ro samtidig med, at vi har voldsom vækst. For det gør det muligt for os at udbetale flere penge til Kodas medlemmer end nogensinde før, og det er det væsentligste”, siger administrerende direktør i Koda, Anders Lassen.

'Kommentér' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

I årets juni-udbetaling udbetaler vi 134 mio. kr. til vores medlemmer for brugen af deres musik. Det er den højeste udbetaling i Kodas historie. Godt 11.000 Koda-medlemmer kan denne gang glæde sig over penge på bankkontoen for deres arbejde med at skabe den musik, der bliver hørt i såvel Danmark som i udlandet.

Se hvilke områder, der afegnes for i denne udbetaling her

Om Koda

Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.). På baggrund af aftalerne betaler Kodas kunder for at anvende musikken. Koda sender pengene videre til de komponister, sangskriver og musikforlag, der står bag skabelsen af musikken. Det gør Koda fire gange om året. 

Koda er en non-profit medlemsforening. Koda har derfor ingen egenkapital. Alle pengene går videre til dem, der har skabt musikken. Hvor meget den enkelte komponist eller forfatter skal have udbetalt, bliver udregnet efter Kodas fordelingsregler. Beløbet er bl.a. afhængigt af, hvor musikken er blevet spillet og i hvor lang tid. Koda er ejet af sine ca. 39.000 medlemmer.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.