Ny tænketank skal finde indtægter til komponister og sangskrivere

En tænketank med fremtrædende erhvervs- og branchefolk skal udfordre musikbranchen med forslag til nytænkning af hele musikerhvervet. Tænketanken skal vende den digitale udfordring til at være en fordel, og det er vores medlemsorganisationer, der står bag.

”Komponisternes Tænketank” skal udpege, hvordan komponister, sangskrivere og musikere kan skabe nye indtjeningsmuligheder, der er så holdbare og fremtidssikrede, at de kan virke som inspirerende modeller for hele branchen. Tænketanken får frie hænder, og der lægges op til, at der gerne må skabes udfordrende nytænkning.

Det er de tre komponistforeninger for professionelle komponister og sangskrivere - DJBFA, DKF og DPA - der tager initiativ til den nye tænketank i samarbejde med Dansk Musikforlæggerforening DMFF, som er brancheforening for landets musikforlag

Kommenter’ eller ’Synes godt om’ på vores Facebook-profil

Fakta Tænketanken

Komponisternes tænketank er nedsat af Dansk Komponistforening, Danske Populær Autorer, DJBFA/Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer og Dansk Musikforlæggerforening.
De otte personer bag er Torben Eik Jacobsen, Musikparlamentet , Morten Remmer, Art People, Jacob Bøtter, Wemind A/S, Kaare Struve, Koda , Pernille Drost, formand for Bibliotekarforbundet, Kåre Carlsen, Telenor, Richard Trovatten, ' De unge panelet'/Hyper Island, og Jens Voigt Lund, kunstner/seismograf.

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.