Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Ny aftale sikrer Kodas medlemmer betaling, når deres musik bruges til store firmafester

Ny aftale for brug af musik til firmafester

Koda, Gramex og Dansk Erhverv har netop indgået en aftale om betaling ved brug af musik til firmafester. Aftalen gælder for alle private danske virksomheder med 1.000 medarbejdere eller derover.

I 2016 fastslog Østre Landsret, at virksomhedsfester af en vis størrelse tæller som offentlige arrangementer. Derfor har Dansk Erhverv, Koda og Gramex nu indgået en aftale om betaling til firmafester med musik for 1.000 medarbejdere eller derover. Med den nye aftale bliver det nemt og enkelt for danske virksomheder at administrere, hvordan komponister og sangskrivere skal betales, når deres musik bruges i denne sammenhæng.

 

Aftalen gør det nemt for virksomheder - Jesper Juul-Jensen

 

”Hos Dansk Erhverv arbejder vi for at gøre det enkelt at drive virksomhed i Danmark, og på området for firmafester, har der hidtil ikke været klarhed for de danske virksomheder. Derfor er vi glade for at have indgået en aftale med Koda. Aftalen gør det nemt for virksomheder af en vis størrelse at få overblik på, hvordan de skal forholde sig, når de vil bruge musik til fester og arrangementer. Samtidig er det vigtigt, at vi har aftalt, at virksomheder med færre end 1.000 ansatte ikke risikerer at overtræde regler ved afholdelse af firmafester,” siger salgschef Jesper Juul-Jensen fra Dansk Erhverv.

Koda: En tilfredsstillende aftale

Hos Koda har man gennem længere tid arbejdet for, at skaberne af musikken bliver betalt, når musikken bruges ved store firmafester.

 

Aftalen vil sikre, at komponister og sangskrivere får en rimelig betaling for deres arbejde - Anders Lassen

 

Vi er meget tilfredse med, at vi sammen med Dansk Erhverv har indgået aftale, der er tilfredsstillende for alle involverede parter. Aftalen vil både sikre, at komponister og sangskrivere får en rimelig betaling for deres arbejde, når deres musik bliver brugt til firmafester, og samtidig gør den det enkelt for virksomheder at bruge musik til fester og arrangementer,” siger administrerende direktør Anders Lassen fra Koda.

FAKTA

  • Prisen for at bruge musik til firmafester afhænger af, hvor mange ansatte den pågældende virksomhed har. Det har ingen betydning for musikaftalen, hvor mange firmafester og events, virksomheden afholder. Med andre ord kan virksomheder, der har indgået en musikaftale med Koda, bruge musik til alle firmafester og -arrangementer, de afholder i løbet af året.
    Læs mere

  • Når virksomheden inviterer forretningsforbindelse eller kunder til deres fester eller arrangementer, skal alle virksomheder uanset størrelse have en musikaftale med Koda.
    Læs mere