Nordjyder er helt fremme på beatet

Nordjyderne er de mest aktive musiklyttere, og så er de Danmarksmestre i musikstreaming. Det viser Kodas nyeste musikundersøgelse

Omkring hver tredje dansker sætter musik på hver eneste dag, men det er nordjyderne, der tager førstepladsen i disciplinen at høre musik. Over 40 pct. af nordjyderne sætter nemlig musik på hver eneste dag – Nordjylland er dermed suverænt den landsdel, hvor der oftest bliver trykket play på yndlingsmusikken. Det viser en ny undersøgelse af danskernes medievaner, som Koda har gennemført.

Ud over, at Nordjyderne er Danmarksmestre i musiklytning, så er de faktisk også foran resten af landet, når det handler om at streame musik. 29 pct. af danskerne streamer musik hver eneste dag på nettet, og Kodas nyeste undersøgelse viser, at musik fra tjenester som YouTube, Spotify og TDC Play fylder godt i danskernes øre. Men undersøgelsen viser også, at netop Nordjylland er helt fremme på beatet, når det handler om at lytte til musik online. Op mod 40 pct. af Nordjyderne (39%) streamer nemlig musik hver eneste dag. Det kan ingen andre landsdele hamle op med.

---

Undersøgelsen er foretaget af YouGov for Koda, der varetager danske komponister og sangskriveres rettigheder. Et repræsentativt udsnit af danskerne helt ned til 12 år er blevet spurgt. Kodas undersøgelse viser at danskerne er rigtigt glade for online musik, men dokumenterer også, at nordjyderne tager føringen, når det kommer til musiklytning og musikstreaming.

Læs også: Musik er noget man hører på nettet