Nordiske stjerner danner ny konstellation

En ny stjernekonstellation har set dagens lys i Norden. De tre kollektive forvaltningsselskaber Koda, TONO og Teosto har dannet en alliance kaldet Polaris Nordic, hvis formål er at reducere omkostninger, og samtidigt forøge kvaliteten i deres forretningsområder. Polaris Nordic-aftalen bliver skrevet under i dag.

Til Midem 2014 underskriver de administrerende direktører i Koda, TONO og Teosto en aftale, der sætter en ny standard for samarbejde mellem rettighedsorganisationer på tværs af landegrænser. Samarbejdet formaliseres i aktieselskabet Polaris Nordic A/ S, som bliver præsenteret i eftermiddag på musikkonferencen Midem i Cannes.

Polaris Nordic har udviklet og driver et fælles back-end system til musikrapportering og til fordeling af de beløb, som selskaberne opkræver for brug af musik. Koda, TONO og Teosto er blandt verdens mest effektive og trimmede forvaltningsselskaber, og målet er, at de tre selskaber kan reducere deres omkostninger yderligere gennem samarbejde og ved at bruge de samme systemer.

»Målsætningen for de tre nordiske rettighedsorganisationer er at levere den bedst mulige service til medlemmerne for den mindst mulige pris. Vi kan tilsammen holde udgifterne til teknologi nede i en tid, da der skal investeres mange penge i bl. a. IT-systemer, der sikrer, at vi kan opgøre, hvad vores medlemmer har krav på, når de bliver spillet på tv, radio, film, serier, reklamer, streamingtjenester osv.,« siger Anders Lassen, administrerende direktør i Koda.

Læs mere om Polaris Nordic på www.polarisnordic.org