Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Søg støtte
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Læs om udbetalingerne
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2022
2021
2020
2019
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Selvbetjening
Hjælp til Mit Koda
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Min karriere
Medlemsubsites
Min karriere
Branche- og interesseorganisationer
Brancheguide
Hovedmenu
Musik betaler sig
Musikskabere i Norge, Finland, Danmark og Island vil fremover kunne få betaling, når deres musik bliver brugt på Facebook.

Nordiske musikskabere indgår aftale med Facebook

Polaris HUB – en joint venture mellem de nordiske rettighedsorganisationer Koda (DK), TONO (NO) og Teosto (FIN) – har indgået en licensaftale med Facebook. Licensaftalen dækker også det islandske repertoire. Aftalen markerer endnu et vigtigt skridt i anerkendelsen af den værdi, musikken repræsenterer, også på de sociale medier.

Musikskabere i Norge, Finland, Danmark og Island vil fremover kunne få betaling, når deres musik bliver brugt på verdens største sociale medie. Det er en realitet efter, at Polaris HUB har indgået en licensaftale med Facebook.

Aftalen dækker Facebook, Instagram, Oculus og Facebook Messenger. Musik repræsenteret af de fire nordiske rettighedsorganisationer vil nu blive tilgængeligt for Facebook-brugere i hele det Europæiske territorie.

Joint venture bag Facebook-aftale

Polaris HUB er en joint venture mellem de nordiske rettighedsorganisationer Koda (DK), TONO (NO) og Teosto (FIN). I fremtiden vil Polaris HUB forhandle og indgå alle aftaler om brug af musik på de digitale musiktjenester på vegne af de tre selskaber. Samarbejdet skal sikre rettighedshaverne færre omkostninger og hurtige udbetalinger, samt give musikkunderne en bedre service.

Facebook-aftale giver brugere adgang til mere musik

Facebook-brugere vil med den nye aftale få adgang til et bredt katalog af sange, og dermed få endnu bedre muligheder for at skabe og dele nyt og kreativt indhold, samtidig med at de kan vide sig sikre på, at ophavsmændenes rettigheder bliver respekteret.

Facebook har i en blogpost beskrevet, hvordan deres lancering af musik på Facebook og Instagram i Danmark, Norge og Finland markerer en milepæl i deres bestræbelser på at bringe musik ind i de måder, mennesker interagerer og udtrykker sig på i deres apps.