Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Når karrieren får en ekstra gang krudt

The Minds of 99 håber, at deres sejr i KarriereKanonen kan give dem lige så meget succes som Kaliber og Magtens Korridorer, der begge tidligere har vundet talentkonkurrencen, som Koda er med bag.

For et par uger siden spillede de et brag af en koncert på Smukfest. Og juryen, som er sammensat af samarbejdspartnerne Koda, Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 BEAT var da heller ikke i tvivl om, at The Minds of 99 har stjernepotentiale og udråbte postpunkbandet som en af vinderne af KarriereKanonen 2013.

Tilbage i lejligheden på Vesterbro i København er forsanger Niels Brandt stadig ved at fordøje oplevelsen på den publikumspakkede festival i Skanderborg, hvor Vild $mith og Amin Karami tog de andre vinderpladser i talentkonkurrencen, som 1300 kunstnere havde tilmeldt sig i år.

Vi er alle sammen konkurrencemennesker i bandet, og det var en meget stor ting at vinde. Der følger rigtig mange muligheder med, og koncerten på Smukfest var klart vores bedste indtil nu’, siger han.

Airplay skal give flere fans

The Minds of 99 er flere gange blevet udråbt til at være en moderne og udgave af legendariske Kliché, og nu håber Niels Brandt, at sejren kan gøre de seks barndomsvenner kendt i en større del af befolkningen. 

Jeg er sikker på, at vi får en endnu større fanskare, hvis vi får rotation på P3. Så det er vigtigt for os at blive spillet i radioen og udbrede kendskabet til vores musik ad den vej. Det primære er, at folk får en chance for at høre, hvor fedt det er, så vi kan komme til at spille nogle endnu større koncerter. Og der er det selvfølgelig dejligt, at vi allerede har et godt forhold til DR’, siger sangeren, der glæder sig til at komme i gang med at indspille bandets debutalbum, som udkommer i foråret.

Fik booker og pladekontrakt

Mens The Minds of 99 først nu skal til at høste frugterne af sejren i KarriereKanonen, er Kaliber for længst blevet skudt af sted mod stjernerne. Hiphop-kollektivet har siden triumfen ved sidste års finale udgivet en rost EP, og videoen til nummeret ”Vest for København” har nu rundet 1,8 millioner visninger på YouTube.

Det var en kæmpe blåstempling at vinde og fedt for både selvtilliden og motivationen. Det gav en masse blod på tanden i forhold til at lave sange, og vi har fået rigtig meget ud af den karriererådgivning, der fulgte med. Vi er blevet tilknyttet Sarah Sølvsteen hos Skandinavian og har fået en stor pladekontrakt med Sony, og det tror jeg ikke var sket uden vores sejr i KarriereKanonen’, siger Jesper Helles, der som medlem af Kaliber er kendt under kunstnernavnet Livid.

Accepteret af branchen

Derudover har Kaliber fået masser af airplay og spillejob – senest ved Smukfest i Skanderborg. Og på det mere menneskelige plan har der også været gevinst.

I det store hele har det psykiske aftryk været det største, og vores livskvalitet er blevet højnet helt vildt efter alt det her. Vi er blevet accepteret af branchen og kategoriseret som det største hiphop-navn i Danmark på baggrund af en sang. For mig personligt viste det, at vi var gode nok og bare skulle blive ved’, siger Jesper Helles.

Gennembrud for Magtens Korridorer

KarriereKanonen blev søsat af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik, og dengang vandt tre navne, der skulle vise sig at blive rigtig store – nemlig Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band.

Og Johan Olsen fra Magtens Korridorer behøver ikke mange ord til at beskrive, hvad den meget brancheanerkendte talentkonkurrence har betydet for ham og bandet:

- KarriereKanonen er grunden til, at der overhovedet er nogen, der kender Magtens Korridorer. Så enkelt er det.

Koda har været med siden 2009

Koda har været en del af KarriereKanonen siden 2009. For os var det en mulighed for at være med til at sætte fokus på skabelsen af ny dansk musik og samtidig sikre et langvarigt og kvalitetspræget coachingforløb for vinderne, siger projektansvarlig fra Koda, Christine Zacho.

Koda financierer og producerer delvist karriereudviklingsforløbet i samarbejde med Bandakamiet, ligesom Koda er repræsenteret i juryen og naturligvis er en del af Karrierekanonens styregruppe.

- Det er fantastisk at opleve den udvikling der sker med et godt coachingforløb som det vi tilbyder i Karrierekanonen og hvor langt man kan nå på bare et år, ved at arbejde med sig selv. Kalibers koncert på Smuk Fest i år var en kæmpeoplevelse og alle os bag Karrierekanonen stod i teltet og var så stolte – dem har vi hjulpet på vej, slutter Christine Zacho.

Læs mere om forløbet af KarriereKanonen 2013 her