Næste uge: Musikken hyldes til Spil Dansk Ugen

Spil Dansk Ugen nærmer sig, og med arrangementer over hele landet sættes der fokus på musik skabt i Danmark fra 26. oktober til 1. november. Som noget særligt satser Spil Dansk i år på hjemmekoncerter, der endnu ikke er så udbredte i Danmark, men som skaber nye muligheder for både publikum og kunstnere.

Inden længe skyder Spil Dansk Ugen årets største fest for dansk musik og musiklivet i gang. Musikken spiller overalt i landet, når alt fra skoler, sygehuse og spillesteder til virksomheder, biblioteker, kirker og kulturhuse danner ramme for Spil Dansk-arrangementer. Der vil være hundredvis af arrangementer over hele landet i perioden 26. oktober til 1. november. Selve Spil Dansk Dagen fejres traditionen tro den sidste torsdag i oktober, hvilket i år er torsdag 29. oktober.

Tjek Spil Dansk kalenderen her, og find et arrangement nær dig. 

Husk, at du endnu også kan nå at tilmelde dit eget arrangement som en del af Spil Dansk Ugen. Du kan indtaste dit arrangement her 

 

Nyt tiltag med hjemmekoncerter

Spil Dansk ønsker også med ugen at sætte fokus på nye indtjeningsmuligheder, så dansk musik kan fastholde sin kvalitet og sit tag i publikum. Det gør de ved at satse på konceptet hjemmekoncerter. Konceptet, som Spil Dansk kalder et enormt og uforløst marked for danske musikere, er endnu ikke særligt udbredt i Danmark, men det er en stor succes i bl.a. USA.  Hjemmekoncerterne skaber nye muligheder for både publikum og kunstnere i en tid, hvor det kan væres svært for kunstnerne at få økonomien til at hænge sammen.

Konceptet er enkelt og kræver blot en musik-entusiast, der åbner sit hjem for en kunstner og en uformel optræden. Vedkommende får så 10-20 venner og bekendte til at bakke op om koncerten, og de fremmødte betaler en pris i omegnen af en biografbillet. Derved får publikum en prisvenlig men også eksklusiv og intim oplevelse, hvor de er helt tæt på en sangskriver eller et band, mens musikerne får mulig for flere jobs.

”Der mangler et landsdækkende projekt, som kan inspirere musikere og private koncertarrangører. Derfor går Spil Dansk nu forrest for at skabe nye markeder. Hjemmekoncerter i dagligstuer og samtalekøkkener kan blive et stort hit for danske musikere og musiklyttere. For når mange i forvejen mødes i privaten med vennerne omkring whiskysmagning, pokerundervisning, foredrag og tupperware parties – så kan man også finde sammen om en koncert,” siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk.

 

Stor kommunal opbakning

I år samarbejder Spil Dansk med 24 kommuner, som kan kalde sig Spil Dansk Kommuner. Det betyder, at hver 4. kommune i landet har købt en oplevelsespakke og dermed direkte støtter op om Danmarks største musikbegivenhed og dansk musik.  

Som altid er Koda Skolekontakt også på pletten med workshops til Spil Dansk kommunerne, hvor landets skoler får besøg af en professionel kunstner, som hjælper børnene med at komponere deres egen sang. Op mod 5000 elever får hvert år besøg af Koda Skolekontakt.

”Koda Skolekontakt ønsker at motivere kommende hitmagere og samtidig fremme forståelsen for det arbejde, der ligger i at skabe musik. For os er det også en mulighed for at møde fremtidens musikbrugere og -skabere i øjenhøjde og give eleverne en oplevelse for livet,” siger projekt-koordinator André Bak fra Koda Skolekontakt.

 

Spil Dansk Ugen i punktform
  • Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musiklivet. Der er arrangementer 26. oktober - 1. november. Selve Spil Dansk Dagen fejres torsdag 29. oktober.
  • Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
  • Spil Dansk er blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed.
  • En lang række radiostationer, bl.a. alle DR's radiokanaler, spiller lutter dansk musik.
  • Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund (DMF), Dansk Artist Forbund (DAF), Dansk Musikforlæggerforening (DMFF), Koda og Danske Populær Autorer (DPA).
  • Spil Dansk samarbejder i år med 24 Spil Dansk Kommuner: Vejle, Fanø, Lemvig, Ringkøbing–Skjern, Brøndby, Høje-Taastrup, Favrskov, Faxe, Guldborgsund, Herning, Kalundborg, Kerteminde, Lolland, Roskilde, Skanderborg, Slagelse, Sydslesvig, Thisted, Varde, Viborg, Morsø, Skive, København og Frederiksberg.
  • Følgende Spil Dansk Kommuner præsenterer en hjemmekoncert: Vejle, Fanø, Lemvig, Ringkøbing–Skjern, Brøndby, Høje-Taastrup, Favrskov, Faxe, Guldborgsund, Herning, Kalundborg, Kerteminde, Lolland, Roskilde, Skanderborg, Slagelse, Sydslesvig, Thisted, Varde, Viborg, Morsø og Skive.
  • Læs mere om Spil Dansk, tilmeld arrangementer og tjek kalenderen på spildansk.dk 
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.