Music Cookbook - en bog du ikke har set magen til

Music Cookbook er en bog, du ikke har set magen til. Den er en how-to guide, der henvender sig til alle der drømmer om, eller allerede har opnået en kunstnerisk skabende karriere, som musiker, komponist eller sangskriver. Bogen er i det hele taget for alle, der er nysgerrige efter at forstå og i praksis udnytte de tendenser og trends, der er i den digitaliserede musikbranche lige nu. Music Cookbook afslører også, hvordan du tager det bedste fra business-verdenen og bruger det på en kreativ og kunstnerisk måde, så du opnår dialog med dit publikum, synlighed og salg. Bogen udgives af musikorganisationen Koda. Den udkommer 10. oktober 2012.

Læs mere og bestil bogen her

Music Cookboog fokuserer på de fire store områder, du skal forholde dig til som kunstner (udover den skabene kreative proces), som er finansiering, udgivelse, markedsføring og salg. Herunder emnerne nye forretningsmodeller og hvordan du kapitaliserer på disse, strategisk personlig branding og ikke mindst kreativt iværksætteri. Du lærer at sælge – uden at sælge ud!

Digitaliseringen er over os, og musikbranchen har ligesom en masse andre kreative og kunstneriske brancher måtte genopfinde sig selv. Men tudekiksene er spist op og ud af forandringer opstår nye muligheder, når du tager ja-hatten på! Music Cookbook er med forrest som en del af DIY-bølgen og giver et friskt og positivt syn på forandringerne! Så… If you have any cooking skills - start cooking!

Bogens mange opskrifter bakkes op af håndplukkede cases. Læs hvordan Mike Sheridan, Hannah Schneider, Rasmus Stolberg/Efterklang, Majbritte Ulrikkeholm, Lasse Matthiesse og Thomas Risell/MarloweDK selv får det bedste uf af deres kunstneriske karriere og alle de nye digitale muligheder.

Music Cookbook udkommer i tre formater:
Som fysisk bog, eBog og interaktiv iTunes Autor bog (multi touch iPad-bog inklusiv video).

Om forfatteren

Maiken Ingvordsen (f.1973) er forfatter, musiker og kreativ iværksætter. Uddannet pianist og komponist fra rytmisk Musikkonservatorium. Ejer af firmaet produktions- og reklamefirmaet So What Copenhagen, der arbejder med markedsføring, branding og salg for kunstnere og kreative virksomheder. Maiken arbejder også som underviser og rådgiver af kunstnere. Maiken har senest udgivet bogen Fundraising til kreative projekter (Gyldendal Business), samt cd- og dvd-udgivelserne Digte til Livet (Gyldendal) og Yndlingsdigte (Politikens Forlag) med Johannes Møllehave. Hendes egne soloudgivelser tæller bl.a. samarbejde med Chris Minh Doky på This is now (Universal) og Don’t be cool (Universal).

Læs mere om Maiken på:
www.sowhatcopenhagen.dk, www.facebook.com/maikeningvordsen og www.twitter.com/sowhatcph

Koda og Music Cookbook

”Music Cook Book” er Kodas første bogudgivelse. Den er et resultat af et samarbejde med forfatter, musiker og kreative iværksætter Maiken Ingvordsen, og den udkommer både som traditionel fysisk bog og som e-bog og iPad-bog, hvis format til fulde udnytter de muligheder som også digitaliseringen af bogmarkedet tilbyder.

”Musikbranchen er i en rivende udvikling. Markedet digitaliseres, og digitaliseringen er en integreret del af den moderne musikers liv. Den er spændende, og den giver både forbrugerne og musikere et hav af nye, spændende muligheder. Disse muligheder vil vi i Koda gerne sætte positivt fokus på og hjælpe vores medlemmer med bedst muligt at udnytte” udtaler Kodas direktør Anders Lassen i forbindelse med udgivelsen.

Se mere på www.musiccookbook.dk og se videocases på www.musiccookbook.dk/cases


Facts
Music Cookbook


Udgivelsesdato: 10. oktober 2012
Tekst og audiovisuelt materiale: Maiken Ingvordsen
Omfang: 232 sider (i trykt form)
Kan også hentes i iBooks som multi touch iTunes Author Book (fra 10.10) samt som eBog (ePub) i diverse online eBog-butikker.
Fysisk bog vejl. Pris 249,-


For presse- og fotomateriale kontakt:

Hos Koda:
Andreas Dalvad Hansen
aha@koda.dk
tlf: 23606463



Maiken Ingvordsen
mail@maiken.dk
Tlf. 20640848
www.maiken.dk

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.