Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
MGP-Workshop i København. Foto: Tanja Mattrup Danielsen

MGP-optakt over hele landet

I disse dage slår musikglade børn de første toner an til MGP 2016. DR og Koda Skolekontakt har arrangeret workshops over hele landet, hvor børnene får gode råd om alt fra tekstskrivning til performance af professionelle musikere.

Forberedelserne til Børnenes MGP 2016 i Horsens er allerede i fuld gang. Koda Skolekontakt står sammen med DR bag en række Workshops, hvor flere end 100 børn deltager. Koda-medlemmerne Szhirley, Birk Nevel og Søren Mikkelsen, deler sammen med lokale kræfter ud af deres viden og erfaring på workshops i Ringsted, København, Baaring, Aarhus og Aalborg.

”Gennem Børnenes MGP og disse workshops møder vi fremtidens musikbrugere og potentielle musikskabere og inspirerer dem på et tidligt tidspunkt i deres musikliv, når de på egen krop oplever, hvor musikken kommer fra, og derigennem forstår den indsats, der ligger bag skabelsen af al musik,” siger kommunikationschef i Koda, Eva Hein.

Fremtidens musikskabere

Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler, hvor en professionel musiker kommer ud og lærer fremtidens musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken. Gennem MGP- workshoppene ønsker Koda Skolekontakt at sætte fokus på børnenes musikalske udvikling og give dem en forståelse for den indsats, som ligger bag tilblivelsen af musik.

”I dag, hvor musikken er blevet en helt selvfølgelig del af de fleste menneskers hverdag og altid ved hånden, er det vigtigt at gøre en særlig indsats for at udbrede forståelsen for det arbejde, der ligger i at skabe musik,” siger kommunikationschef i Koda, Eva Hein.

DR har dette år modtaget 600 sange til MGP 2016, og det er en ny rekord, som vækker glæde i DR. 

”Det er en fornøjelse at opleve, at så mange børn har lyst til at arbejde kreativt med tekster og musik. Nu får de udvalgte børn til MGP-Workshops mulighed for at lege videre med musikken og udvikle deres talent i en festlig ramme med kyndig hjælp fra professionelle musikere,” siger B&U-chef Rasmus Ladefoged.

Grand Prix By 2016

Efter workshoppene vil der blive udvalgt omkring 25 sange til auditions i Aarhus og København, hvor de 10 finalister, som skal deltage i MGP 2016, findes.

De 10 finalister inviteres til at fremføre deres sange fra den store scene i Forum Horsens den 20. februar 2016 – kun en uge efter at vinderen af Melodi Grand Prix er fundet på samme scene.

MGP-workshops 2015:

Ringsted
21/9 Ringsted Musik & Kulturskole, Regimentet 3, 4100 Ringsted

København
22/9 DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, 2300 København S
23/9: DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, 2300 København S

Baaring (Fyn)
30/9 Den Rytmiske Efterskole i Baaring, Kaj Thanings Allé 4, 5466 Asperup

Aarhus
1/10 Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus (Musikhuset), Skovgaardsgade 2 C, 8000 Aarhus C

Aalborg
2/10 Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg, (Musikkens Hus), Musikkens Plads 1, 9000 Aalborg