Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Marie Keys fantastiske aften

Med hele seks priser blev DMA en kæmpe sejrsfest for Marie Key, der især var glad for at vinde Sangskriverprisen.

Vinder af P3 Guld i marts. Platin for albummet "De her dage". Udsolgte koncerter over hele landet med et brag af en fest foran mere end 20.000 mennesker på Roskilde. Og lørdag aften kronede Marie Key så et helt igennem fantastisk 2013 med hele seks priser ved DMA i Forum, hvor hun overstrålede alle.

"Det er totalt overvældende og overraskende, men det passer på en eller anden mærkelig måde meget godt på det her år, hvor der har været så mange surrealistiske oplevelser. Men nu er det vist også kommet langt nok ud," sagde en meget lykkelig Marie Key umiddelbart efter, at den sjette statuette var i hus.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Særlig glad for Sangskriverprisen

Den 34-årige succesmusiker var især glad for at få prisen som Årets Danske Sangskriver, som Koda var medafsender af.

"Den pris betyder rigtig meget for mig, fordi jeg altid primært har set mig selv som sangskriver - det er der, at jeg har min base. Det er meget sangskrivere, jeg lærer af, og suger til mig fra, så det er en meget vigtig pris for mig at få," sagde hun og tilføjede, at Peter Sommer, som også var nomineret, var hendes egen personlige favorit.

"Jeg har lyttet rigtig meget til Peter Sommer, og jeg startede med at varme op for ham. Så han er den, jeg føler mig tættest på."

Skulderklap fra branchen
Det er folk fra musikbranchen - heriblandt Koda - der står bag den store prisuddeling, og det gjorde sejren ekstra sød.

"Fordi det er folk, som arbejder med musik, kan man sige, at det er en slags klap på skulderen fra inderkredsen. I det hele taget synes jeg, at det har været dejligt at være her, fordi der har været en varm og positiv stemning fra dem, som jeg har stået ved siden af," sagde Marie Key.

Godt råd til andre

Hun havde et meget enkelt råd til upcoming sangskrivere, der gerne vil have succes med deres arbejde og måske ende det samme sted som hende:

"Prøv forskellige ting. Jeg synes, at det, som har hjulpet mig, har været, at jeg har arbejdet med Rytteriet, jeg har varmet op for TV 2, og jeg har haft mit eget. Det gør, at man ikke lukker sig om sig selv".

Marie Keys seks DMA-priser:
Årets danske album, årets danske kvindelige kunstner, årets danske hit, årets danske sangskriver, årets danske popudgivelse og årets danske livenavn.