Marie Keys fantastiske aften

Med hele seks priser blev DMA en kæmpe sejrsfest for Marie Key, der især var glad for at vinde Sangskriverprisen.

Vinder af P3 Guld i marts. Platin for albummet "De her dage". Udsolgte koncerter over hele landet med et brag af en fest foran mere end 20.000 mennesker på Roskilde. Og lørdag aften kronede Marie Key så et helt igennem fantastisk 2013 med hele seks priser ved DMA i Forum, hvor hun overstrålede alle.

"Det er totalt overvældende og overraskende, men det passer på en eller anden mærkelig måde meget godt på det her år, hvor der har været så mange surrealistiske oplevelser. Men nu er det vist også kommet langt nok ud," sagde en meget lykkelig Marie Key umiddelbart efter, at den sjette statuette var i hus.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Særlig glad for Sangskriverprisen

Den 34-årige succesmusiker var især glad for at få prisen som Årets Danske Sangskriver, som Koda var medafsender af.

"Den pris betyder rigtig meget for mig, fordi jeg altid primært har set mig selv som sangskriver - det er der, at jeg har min base. Det er meget sangskrivere, jeg lærer af, og suger til mig fra, så det er en meget vigtig pris for mig at få," sagde hun og tilføjede, at Peter Sommer, som også var nomineret, var hendes egen personlige favorit.

"Jeg har lyttet rigtig meget til Peter Sommer, og jeg startede med at varme op for ham. Så han er den, jeg føler mig tættest på."

Skulderklap fra branchen
Det er folk fra musikbranchen - heriblandt Koda - der står bag den store prisuddeling, og det gjorde sejren ekstra sød.

"Fordi det er folk, som arbejder med musik, kan man sige, at det er en slags klap på skulderen fra inderkredsen. I det hele taget synes jeg, at det har været dejligt at være her, fordi der har været en varm og positiv stemning fra dem, som jeg har stået ved siden af," sagde Marie Key.

Godt råd til andre

Hun havde et meget enkelt råd til upcoming sangskrivere, der gerne vil have succes med deres arbejde og måske ende det samme sted som hende:

"Prøv forskellige ting. Jeg synes, at det, som har hjulpet mig, har været, at jeg har arbejdet med Rytteriet, jeg har varmet op for TV 2, og jeg har haft mit eget. Det gør, at man ikke lukker sig om sig selv".

Marie Keys seks DMA-priser:
Årets danske album, årets danske kvindelige kunstner, årets danske hit, årets danske sangskriver, årets danske popudgivelse og årets danske livenavn.

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.