Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Liss spillede to nye numre ved Steppeulven i lørdags
Foto: James Hjertholm

Liss: Prisen giver os et selvtillidsboost

Koda var i lørdags for fjerde år i træk med til at fejre Årets Håb ved Steppeulven. Vinderen af prisen blev den på alle måder purunge electropop-gruppe fra Aarhus, Liss, der kun har brugt et lille års tid på at spille sig ind i musikkritikernes hjerte.

Electropop-gruppen Liss har kun eksisteret i et lille års tid, men de fire unge aarhusianske mænd, som udgør gruppen, har dog allerede oplevet mere end de fleste. Liss har både fået deres blot anden single ’Always’ spillet i Pharrells radioprogram, og de er samtidig blevet signet af det britiske pladeselskab XL Recordings, som blandt andet står bag stjerner som Adele og Radiohead. I lørdags vandt de så prisen som Årets Håb ved musikkritikernes prisuddeling, Steppeulven, som sætter en endnu tykkere streg under de store forventninger, der allerede er til det unge band. Prisen var gruppens første, og det var noget helt særligt for de fire bandmedlemmer.

”Det var virkelig overvældende, og vi er meget stolte over at vinde  en Steppeulv. Det er rigtig fedt, at det netop er denne pris, som er vores første, for det er dejligt at vide, at kritikerne er glade for den musik, vi laver. Prisen som Årets Håb giver os samtidig et kæmpe selvtillidsboost, og den viser, at det også er andre derude, der håber på, at det skal gå os godt – og det er vi meget taknemmelige for,” siger forsangeren i Liss, Søren Holm, som samtidig kunne afsløre, at sejren blev fejret i stille og rolige omgivelser på en bar med vennerne.

En smule mærkeligt

Sejren i lørdags var også en lidt mærkelig oplevelse for Liss, fordi det hele er gået så stærkt for den purunge gruppe. Det er nemlig kun et lille års tid siden, at de mødte hinanden første gang, da Søren, Vilhelm (keyboard og guitar) og Tobias (trommer) havde aftalt at jamme lidt i Tobias’ øvelokale i Aarhus. Samme dag var Villads (Bas) tilfældigvis også til stede, og da de manglede en bassist, endte Villads med at deltage i jamsessionen. De fire klikkede øjeblikkeligt, og de fik allerede samme dag lagt grundstenene til deres første single og indtil videre største succes ’Try’.

”Det er en smule mærkeligt at vinde en pris allerede, fordi det hele er gået så hurtigt. Men selvom det selvfølgelig er fedt, at det er gået så stærkt, er det dog ikke noget, vi mærker meget til i dagligdagen. Vi har nemlig, siden første gang vi mødtes, været sammen og lavet musik stort set hele tiden, så vi går lidt rundt i vores egen boble. Det er først ved for eksempel et arrangement som Steppeulven, hvor vi skal op og modtage en pris, at vi mærker opmærksomheden,” siger Søren.

Håber på mere af det samme

De fire bandmedlemmer har endnu ikke bestemt sig for, hvad de skal gøre med de 15.000 kroner, som Koda tildeler vinderen af prisen, men de har dog helt ydmygt håb for 2016:

”Vi vil egentligt bare gerne forsætte med at lave den musik, som vi holder af, og så må vi se, hvad der sker,” lyder det fra Søren, som dog kunne afsløre, at Liss som minimum vil udgive en EP i løbet af 2016.

Koda støtter Årets Håb – prisen der peger fremad

Med prisen Årets Håb følger 15.000 kroner fra Koda, som en ekstra motivation til årets vinder Liss for at fortsætte det gode arbejde med at skabe ny musik til gavn og glæde for de danske og udenlandske scener. Og netop Årets håb vidner om, hvilken retning musikken er på vej i, fortæller medstifter af Årets Steppeulv, musikkritiker og skribent, Klaus Lynggaard:

"Årets håb er den pris, der gerne skulle pege fremad og give et fingerpeg om, hvor musikken er på vej hen. Det kan være af afgørende betydning for en ung og uprøvet kunstner at få et skulderklap på rette tidspunkt, og derfor er Årets håb en af de helt 'tunge' priser."

Årets vindere er:

 

 • Årets Album: The Minds of 99, ‘Liber’
 • Årets Orkester: The Minds of 99
 • Årets Sang: Ulige Numre, ’Frit Land’
 • Årets Tekstforfatter: Carl Emil Petersen (Ulige Numre)
 • Årets Komponist: Mikael R. Andreasen (Kloster)
 • Årets Vokalist: Amalie Bruun (Myrkur)
 • Årets Musiker: Oliver Hoiness (guitarist, Kira Skov, ITVIVL, m.fl.)
 • Årets Livenavn: Lars H.U.G.
 • Årets Håb: Liss          
 • Årets Producer: AV AV AV
 • Årets Pionerpris gik til Sods / Sort Sol