Længe leve Melodi Grand Prix!

Februar er grandprixernes måned, og Koda er både med bag børnenes og de voksnes sangkonkurrence. Og grandprixstemningen kommer til at sprede sig til alle hjørner og kanter af Region Nordjylland i ugerne op til de to shows, når vi i Grand Prix’ets tegn inddrager lokale virksomheder og skoler og sætter fokus på det kreative arbejde, der ligger bag at skrive en sang.

Den 7. februar går de voksne på scenen for at dyste om, hvem der har lavet det bedste hit og skal repræsentere Danmark til Eurovision senere på året. I Koda bruger vi hele uge 6 til at varme op til lørdagens sangfest ude i virksomhederne i Aalborg, for de skal nemlig også prøve kræfter med den svære kunst at skrive en sang med hitpotentiale – som forhåbentlig kan få en hel sal til at synge med.

Ny virksomhedskonkurrence – Dansk Firma Grand Prix
Sammen med Region Nordjylland, KulturKANten, Business Aalborg, Erhverv Nordjylland, AKKC og DR har vi inviteret alle kommunens virksomheder til at omdanne deres arbejdsplads til et grandprixværksted for en enkelt arbejdsdag og stille op i Firma Grand Prix 2015. Ti virksomheder bliver udvalgt, og de mødes så om fredagen, når arbejdsugen er omme og konkurrerer om, hvem der har lavet den bedste virksomhedssang.

”Den kreative oplevelse, der ligger i at skrive og synge sin egen sang sammen med sine kollegaer, har en værdi, der måske ikke kan måles i kroner og øre. Men det skaber sammenhold og glæde. Som medarrangør af Dansk Firma Grand Prix er vi glade for at være med til at sætte fokus på den del af musikkens værdi”, siger administrerende direktør i Koda, Anders Lassen.

Hjælp fra professionelle komponister

Det er selvfølgelig langt fra alle, der er en haj til noder eller har prøvet at skrive sangtekster før. Men det er ingen hindring for at deltage.

”Vi sender tre professionelle komponister ud til de virksomheder, der er med.  Deres mission er at få det kreative potentiale frem i virksomhederne. Virksomhedernes medarbejdere skal selv levere grundsubstansen og få virksomhedens DNA til at skinne igennem i sangen – så hjælper komponisten med at samle trådene og sørger for, at det hele kommer til at klappe”, fortæller Christine Zacho, Projektleder i Koda.

En kreativ oplevelse

Dysten mellem virksomhederne foregår fredag d. 6. februar, hvor Ivan Pedersen leder slagets gang. Alle virksomhederne optræder for hinanden, og sammen med en jury skal de afgøre, hvem der retmæssigt kan kalde sig virksomheden bag Aalborgs bedste hit.

”Det handler om at få en god og kreativ oplevelse - og selvfølgelig om at konkurrere mod de andre”, fortæller Claus Svenstrup fra Region Nordjylland. Og mange sangglade virksomheder har allerede meldt sig under grandprixfanerne, afslører han.

Vinderteamet går ikke tomhændede hjem – de bliver nemlig sendt en tur i Gigantium, hvor de skal overvære Dansk Melodi Grand Prix 2015. Derudover får de en hel dag i selskab med Ivan Pedersen, som de kan bruge som musikalsk teambuilding – og måske arbejde videre med deres sang.

Se pressemeddelelse og liste over de deltagende virksomheder her

MGP på skoleskemaet i Aalborg

Ugen efter kommer turen til Aalborgs børn – hele 20 skoler får en musikalsk oplevelse i særklasse, når de får besøg af komponister fra Koda Skolekontakt-korpset. Sammen med den professionelle coach skal børnene skrive sange med temaet ”at gå i skole” og snuse til processen med at skabe et stykke musik. I samme stil som i Firma Grand Prix skal de færdige sange bruges til at dyste med hinanden om, hvem der er Aalborgs mest hitsikre skoleklasse.

Lørdag løber MGP af stablen, men allerede fredag får vinderklassen et indblik i det magiske MGP-univers, når de skal til generalprøve og får en tur behind the scenes i de imponerende MGP-kulisser.

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.