Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Længe leve Melodi Grand Prix!

Februar er grandprixernes måned, og Koda er både med bag børnenes og de voksnes sangkonkurrence. Og grandprixstemningen kommer til at sprede sig til alle hjørner og kanter af Region Nordjylland i ugerne op til de to shows, når vi i Grand Prix’ets tegn inddrager lokale virksomheder og skoler og sætter fokus på det kreative arbejde, der ligger bag at skrive en sang.

Den 7. februar går de voksne på scenen for at dyste om, hvem der har lavet det bedste hit og skal repræsentere Danmark til Eurovision senere på året. I Koda bruger vi hele uge 6 til at varme op til lørdagens sangfest ude i virksomhederne i Aalborg, for de skal nemlig også prøve kræfter med den svære kunst at skrive en sang med hitpotentiale – som forhåbentlig kan få en hel sal til at synge med.

Ny virksomhedskonkurrence – Dansk Firma Grand Prix
Sammen med Region Nordjylland, KulturKANten, Business Aalborg, Erhverv Nordjylland, AKKC og DR har vi inviteret alle kommunens virksomheder til at omdanne deres arbejdsplads til et grandprixværksted for en enkelt arbejdsdag og stille op i Firma Grand Prix 2015. Ti virksomheder bliver udvalgt, og de mødes så om fredagen, når arbejdsugen er omme og konkurrerer om, hvem der har lavet den bedste virksomhedssang.

”Den kreative oplevelse, der ligger i at skrive og synge sin egen sang sammen med sine kollegaer, har en værdi, der måske ikke kan måles i kroner og øre. Men det skaber sammenhold og glæde. Som medarrangør af Dansk Firma Grand Prix er vi glade for at være med til at sætte fokus på den del af musikkens værdi”, siger administrerende direktør i Koda, Anders Lassen.

Hjælp fra professionelle komponister

Det er selvfølgelig langt fra alle, der er en haj til noder eller har prøvet at skrive sangtekster før. Men det er ingen hindring for at deltage.

”Vi sender tre professionelle komponister ud til de virksomheder, der er med.  Deres mission er at få det kreative potentiale frem i virksomhederne. Virksomhedernes medarbejdere skal selv levere grundsubstansen og få virksomhedens DNA til at skinne igennem i sangen – så hjælper komponisten med at samle trådene og sørger for, at det hele kommer til at klappe”, fortæller Christine Zacho, Projektleder i Koda.

En kreativ oplevelse

Dysten mellem virksomhederne foregår fredag d. 6. februar, hvor Ivan Pedersen leder slagets gang. Alle virksomhederne optræder for hinanden, og sammen med en jury skal de afgøre, hvem der retmæssigt kan kalde sig virksomheden bag Aalborgs bedste hit.

”Det handler om at få en god og kreativ oplevelse - og selvfølgelig om at konkurrere mod de andre”, fortæller Claus Svenstrup fra Region Nordjylland. Og mange sangglade virksomheder har allerede meldt sig under grandprixfanerne, afslører han.

Vinderteamet går ikke tomhændede hjem – de bliver nemlig sendt en tur i Gigantium, hvor de skal overvære Dansk Melodi Grand Prix 2015. Derudover får de en hel dag i selskab med Ivan Pedersen, som de kan bruge som musikalsk teambuilding – og måske arbejde videre med deres sang.

Se pressemeddelelse og liste over de deltagende virksomheder her

MGP på skoleskemaet i Aalborg

Ugen efter kommer turen til Aalborgs børn – hele 20 skoler får en musikalsk oplevelse i særklasse, når de får besøg af komponister fra Koda Skolekontakt-korpset. Sammen med den professionelle coach skal børnene skrive sange med temaet ”at gå i skole” og snuse til processen med at skabe et stykke musik. I samme stil som i Firma Grand Prix skal de færdige sange bruges til at dyste med hinanden om, hvem der er Aalborgs mest hitsikre skoleklasse.

Lørdag løber MGP af stablen, men allerede fredag får vinderklassen et indblik i det magiske MGP-univers, når de skal til generalprøve og får en tur behind the scenes i de imponerende MGP-kulisser.