Kultur i børnehøjde med rapper og minister

Har I lyst til at skrive en historie om folkemødet, der tager opmærksomheden lidt væk fra fadølshanerne og mere ned i den kulturpolitik, som Folkemødet også handler om. Så har I her muligheden for at skrive om kulturpolitik løftet helt ned i børnehøjde på en Bornholmsk folkeskole.

Samme formiddag som Folkemødet åbner, får en folkeskole på Bornholm besøg af både en kendt rapper og en kulturminister. For torsdag den 12.juni får Skole Nords 5. og 6. klasser i Allinge lov til at bruge formiddagen på en musikalsk workshop sammen med Andreas Seebach – bedre kendt som rapperen AndyOp. Og i løbet af formiddagen støder Kulturminister Marianne Jelved til for at overvære børnenes ”hands-on”-møde med kulturen, der netop sætter fokus på de kompetencer de kreative fag har at tilbyde og på børn og unges møde med kulturen.

Det er et arrangement, der er rigtigt gode billeder i, og både Kulturministeren, AndyOp og skolelederen stiller gerne op til interview i forbindelse med besøget. Sig til - så hjælper vi med at koordinere.

Besøget er arrangeret af Koda Skolekontakt, der gennem mange år har arbejdet med at få børn og unges egne hænder, stemmebånd og hoveder til at prøve kræfter med i det arbejde, der ligger bag kreative kulturprodukter.

Læs mere om Koda Skolekontakt her

Tid og sted

Torsdag den 12. juni på Skole Nord afd. Kongeskær
Strandvejen 14
3770 Allinge-Sandvig
Første lektion med AndyOp starter kl 10.45
Kulturministeren støder til fra omkring kl. 12.30

Kontakt:

Pressekoordinator
Andreas Dalvad Hansen
Email: aha@koda.dk
Tlf: 23 60 64 63

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.