Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Kodas direktør, Anders Lassen, er blevet valgt som formand for Europas største paraplyorganisation for rettighedsorganisationer.

Kodas direktør er ny
formand for Europas
største rettighedsorganisation

Kodas direktør er blevet valgt som formand for Europas største paraplyorganisation for rettighedsorganisationer. Åbenhed og effektivitet er nogle af de dyder, som Kodas direktør vil bringe med sig til Bruxelles.

Den største europæiske paraplyorganisation for Koda-lignende selskaber, Gesac, har valgt ny formand. Kodas direktør, Anders Lassen, er den nye mand på posten, og sideløbende med sit arbejde i Danmark skal han fremover sætte sit præg på den europæiske rettighedsbranche.

Gesac holder til i Bruxelles, hvor organisationen arbejder for at sikre skaberne af kulturelt indhold en fair betaling på tværs af de europæiske grænser og for at fremme kollektiv forvaltning, som den bedste metode til at respektere og beskytter skabernes rettigheder. Det er derfor med stor ydmyghed, men også en klar målsætning, at Anders Lassen går til opgaven.

 

Koda bliver anset som et meget effektivt, åbent og transparent selskab - Anders Lassen

 

”En vigtig årsag til, at valget er faldet på mig, skyldes, at Koda har et godt ry i branchen for rettighedsforvaltning. Koda bliver anset som et meget effektivt, åbent og transparent selskab, og det er netop de dyder, jeg vil bringe med mig i arbejdet for at sikre, at der også eksisterer kollektive forvaltningsselskaber som Koda om 30, 40 og 50 år,” siger Anders Lassen.

Vigtigt med en dansker i Bruxelles                

Ifølge Kodas formand, Niels Mosumgaard, er udnævnelsen et kæmpe cadeau til den transformering af Koda, som Anders Lassen har stået i spidsen for, siden han kom til i 2010. Vigtigst er dog den betydning, som det kan få for de danske musikskabere, at der fremover vil være rød-hvide farver på kontoret i Bruxelles:

”Med digitaliseringens indtog er musikbranchen og rammerne for skabernes arbejde i dag blevet et grænseoverskridende foretagende. Derfor foregår vores kampe for blandt andet en rimelig betaling til de danske musikskabere på onlinetjenesterne i overvejende grad i EU-regi. På den baggrund er det enormt vigtigt, at det fremadrettet er en dansker, der på europæisk plan skal udstikke de rammer, som skal sikre en bæredygtigt fremtid for vores medlemmer,” siger han.

Skabernes rettigheder skal højt på EU’s dagsorden

Hos Gesac ser de frem til, at Anders Lassen og den nye bestyrelse kommer i gang med at sætte sit præg på en af de mest afgørende perioder for både de europæiske skabere og den europæiske rettighedsbranche.

 

Vi er meget tilfredse med Anders’ udnævnelse - Véronique Desbrosses

 

”Vi er meget tilfredse med Anders’ udnævnelse. Det sker i en meget vigtig tid, hvor de europæiske institutioner er ved at nå til enighed om ophavsretsdirektivet og om broadcast-forordningen, som begge er lovgivninger, der vil få en stor indflydelse på skabernes rettigheder. Fremadrettet ønsker Gesac med Anders' ledelse og støtte fra sin nye bestyrelse at spille en fremtrædende rolle ved at sætte kultur og skabernes rettigheder højt på dagsordenen i forbindelse med det kommende parlamentsvalg og fornyelsen af EU,” siger direktør i Gesac, Véronique Desbrosses.

Kort fakta om Gesac

  • Gesac er Europas største paraplyorganisation for rettighedsorganisationer.
  • Gesac repræsenterer 32 rettighedsorganisationer i 27 lande, som tilsammen repræsenterer mere end 1 million rettighedshavere.
  • Gesac står for European Grouping of Societies of Authors and Composers.
  • Gesacs hjemmeside