Kodas bestyrelses kommentar til artikel i Berlingske lørdag den 12. marts

Berlingske bragte lørdag den 12. marts en artikel, hvor Koda kritiseres for en udemokratisk praksis omkring fordeling af de kulturelle midler. Kritikken går på, at nogle medlemmer tilgodeses frem for andre.

Vi genkender ikke journalistens billede af en magtfuldkommen ”komponistjunta” i Koda, men ordet er frit – også for journalister.  

Fra Kodas bestyrelses side er vi enige i, at fordelingen af de kulturelle midler skal laves om. Det er der ikke noget nyt i. De nye vedtægter, som Kodas medlemmer snart skal stemme om, har været undervejs længe.

Dét, den nye lovgivning stiller krav om, og som vil afspejle sig i vores vedtægter for fremtiden, er at alle rettighedshavere, ud fra nogle rimelige kriterier, skal kunne søge om de kulturelle midler – uanset om de er medlemmer af en af de fire foreninger eller ej. Det kan de ikke i dag, og det er dét, der skal laves om på.

Koda er en non-profit medlemsforening. Det betyder også, at det i sidste ende er medlemmerne, der på en generalforsamling, skal bestemme, hvordan de ønsker, at Koda skal styres i fremtiden – og herunder også, hvordan de ønsker, at de kulturelle midler, som de hver især bidrager med 10% af deres indtægter fra Koda til, skal administreres.

Så hvordan fremtiden ser ud, er op til medlemmerne. Koda er deres forening. Og vi der sidder i bestyrelsen, har til opgave at repræsentere dem alle.

Niels Mosumgaard
Bestyrelsesformand

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.