Kodas bestyrelses-formand: Koda hjælper dansk musik

Niels Mosumgaard, der er næstformand i DPA og bestyrelsesformand i Koda, understreger: "...hvis man bruger vores musik for at skabe en god stemning omkring kunderne, så vil komponister og tekstforfattere gerne have en betaling". Her er Mosumgaards svar til Politikens artikel "Kaffebarejer: Koda er nogle gangstere".

Jeg er komponist og formand for Kodas bestyrelse. De to ting hænger sammen, for Koda er ejet af Danmarks komponister og tekstforfattere. Koda er et nonprofit forvaltningsselskab, som sørger for, at vi får betaling, når vores musik bliver spillet på fx cafeer og restauranter i Danmark.

Læs også: Useriøs journalistik fra Politiken

Det er altså os komponister og tekstforfattere, som i Politiken den 26. september bliver beskyldt for at være ”gangstere”. Musikken har en værdi, og det er derfor den bliver brugt, og når den bliver brugt på en kaffebar, er det fordi kaffebaren har brug for musikken i sin forretning. Ellers kunne man jo bare vælge ikke at spille musik for kunderne. Det er frit valg om nogle vil spille vores musik eller ej, men hvis man bruger vores musik for at skabe en god stemning omkring kunderne, så vil komponister og tekstforfattere gerne have en betaling.

Koda er en ven, der hjælper os danske komponister til at lave ny musik, og publikum til at nyde den og forretninger til at bruge den til at skabe værdi. Det er så langt fra kriminelt, som man kan komme.

Af Niels Mosumgaard, komponist og bestyrelsesformand i Kodas bestyrelse samt næstformand i DPA - foreningen for komponister, sangskrivere og tekstforfattere.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på DPA's facebookprofil