Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Søg støtte
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Læs om udbetalingerne
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2022
2021
2020
2019
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Selvbetjening
Hjælp til Mit Koda
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Min karriere
Medlemsubsites
Min karriere
Branche- og interesseorganisationer
Brancheguide
Hovedmenu
Musik betaler sig

Kodas bestyrelses-formand: Koda hjælper dansk musik

Niels Mosumgaard, der er næstformand i DPA og bestyrelsesformand i Koda, understreger: "...hvis man bruger vores musik for at skabe en god stemning omkring kunderne, så vil komponister og tekstforfattere gerne have en betaling". Her er Mosumgaards svar til Politikens artikel "Kaffebarejer: Koda er nogle gangstere".

Jeg er komponist og formand for Kodas bestyrelse. De to ting hænger sammen, for Koda er ejet af Danmarks komponister og tekstforfattere. Koda er et nonprofit forvaltningsselskab, som sørger for, at vi får betaling, når vores musik bliver spillet på fx cafeer og restauranter i Danmark.

Læs også: Useriøs journalistik fra Politiken

Det er altså os komponister og tekstforfattere, som i Politiken den 26. september bliver beskyldt for at være ”gangstere”. Musikken har en værdi, og det er derfor den bliver brugt, og når den bliver brugt på en kaffebar, er det fordi kaffebaren har brug for musikken i sin forretning. Ellers kunne man jo bare vælge ikke at spille musik for kunderne. Det er frit valg om nogle vil spille vores musik eller ej, men hvis man bruger vores musik for at skabe en god stemning omkring kunderne, så vil komponister og tekstforfattere gerne have en betaling.

Koda er en ven, der hjælper os danske komponister til at lave ny musik, og publikum til at nyde den og forretninger til at bruge den til at skabe værdi. Det er så langt fra kriminelt, som man kan komme.

Af Niels Mosumgaard, komponist og bestyrelsesformand i Kodas bestyrelse samt næstformand i DPA - foreningen for komponister, sangskrivere og tekstforfattere.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på DPA's facebookprofil