Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Koda udbetaler 91 millioner til medlemmerne

For anden gang i år er der i dag udbetaling fra Koda. I alt udbetales der 91,1 millionerne til Kodas medlemmer, som blandt andet indeholder betaling fra fem nye baggrundspuljer.

Nu er det blevet tid til juni-udbetalingen fra Koda. I dag kan Kodas medlemmer derfor se frem til at modtage betaling for brug af deres musik på blandt andet tv- og radioområdet og for baggrundsmusik. I alt kan 10.796 Koda-medlemmer se frem til af få en andel af Kodas udbetaling på 91,1 millioner kroner.

 

Ny rapportering af baggrundsmusik

En del af det udbetalte beløb kommer fra baggrundsmusik brugt i butikker, restauranter, fitnesscentre og lignende. På dette område udbetaler Koda for fem nye puljer, som er blevet oprettet, fordi vi nu for første gang kan indhente 100 procent rapportering fra disse områder.

De fem nye puljer er:

  • Supermarkeder og dagligvarer
  • Café, restaurant og bar
  • Musik-tv i fitness-centre
  • Tøjbutikker
  • Baresso-kæden

Læs mere om baggrundsområdet 

”Der har været en øget efterspørgsel blandt vores medlemmer på at kunne "følge sine værker" i forhold til, hvor de er blevet spillet. Vi er derfor glade for, at vi i dette kvartal for første gang kan udbetale for de fem nye områder, som vi siden begyndelse af 2015 haft mulighed for at indhente rapportering fra, ” siger rapporterings- og afregningschef i Koda, Jens Juel Andersen.

Koda-medlemmer kan dog stadig opleve, at deres musik er blevet spillet for eksempel i den lokale tøjforretning, uden at det bliver rapporteret til Koda. Sådanne eventuelle 'ikke rapporterede' fremførelser vil blive afregnet via den hidtidige ordning.

”For baggrundsmusik er det hverken praktisk muligt eller økonomisk forsvarligt at indhente 100 procent rapportering af den musik, der spilles. Det ville kræve for mange ressourcer. I stedet genbruger vi også rapportering fra andre fremførelsesområder, der i forskellige kombinationer giver et repræsentativt billede af den musik, som bliver spillet på det pågældende område,” siger Jens Juel Andersen.

Hvis du er Koda-medlem kan du se din udbetaling på Mit Koda

Læs detaljer om udbetalingen