Koda udbetaler 204 mio. kr. for brug af musik i dag

Koda udbetaler penge til musikkens skabere for brugen af deres musik fire gange om året. Og nu er tiden kommet til Kodas september-udbetaling. Koda udbetaler 204 mio. kr. til både danske og udenlandske musikskabere denne gang. Over 85 af millionerne går direkte videre til Kodas egne medlemmer.

Kodas medlemmer modtager i dag betaling for brug af deres musik på alt fra radio, internet, kabel-tv og koncerter i ind- og udland. I alt kan 10.510 Koda-medlemmer se frem til penge på bankkontoen fra Koda.

Million-indtægter fra udlandet

Kodas indtægter fra udlandet har været stigende gennem de seneste år. I 2014 satte Koda rekord og hentede hele 54,6 mio. kr. hjem fra udlandet.

Dette års september-udbetaling, som er en af fire årlige udbetalinger fra Koda, sender 21,5 mio. kr. videre til Kodas medlemmer for brugen af deres musik i udlandet.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.