Koda udbetaler 204 mio. kr. for brug af musik i dag

Koda udbetaler penge til musikkens skabere for brugen af deres musik fire gange om året. Og nu er tiden kommet til Kodas september-udbetaling. Koda udbetaler 204 mio. kr. til både danske og udenlandske musikskabere denne gang. Over 85 af millionerne går direkte videre til Kodas egne medlemmer.

Kodas medlemmer modtager i dag betaling for brug af deres musik på alt fra radio, internet, kabel-tv og koncerter i ind- og udland. I alt kan 10.510 Koda-medlemmer se frem til penge på bankkontoen fra Koda.

Million-indtægter fra udlandet

Kodas indtægter fra udlandet har været stigende gennem de seneste år. I 2014 satte Koda rekord og hentede hele 54,6 mio. kr. hjem fra udlandet.

Dette års september-udbetaling, som er en af fire årlige udbetalinger fra Koda, sender 21,5 mio. kr. videre til Kodas medlemmer for brugen af deres musik i udlandet.

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.