Koda slår ny rekord med resultat på 826 mio. kroner

Sangskrivernes eget rettighedsselskab Koda fik i 2014 et nyt rekordresultat på 826 mio. kroner. Med resultatet slår Koda sin position fast som den største spiller i den danske musikbranche.

Det fremgår af Kodas årsberetning, som er på gaden i dag. Langt fra alle sangskrivere og komponister oplever dog et opsving i privatøkonomien, fordi streamingtjenester og nye lyttemønstre hos forbrugerne udfordrer mange musikere. 

”Med 2014-resultatet fortsætter Koda sin opadgående kurve med uafbrudt vækst siden 2010. Men vi stopper ikke her! Mange af vores medlemmer er udfordret af, at musik i dag primært høres på nettet – og er drevet af hits. Samtidig truer forældet EU-lovgivning musikernes rettigheder. Så kampen forsætter”, siger administrerende direktør Anders Lassen.

Gå til Kodas årsberetning 2014

I dag giver EU-regler selskaber som fx Google og Facebook mulighed for at betale meget lidt eller slet ingenting for brug af musik på deres platforme, som ellers er populære netop på grund af det brede indhold af musik. Kodas administrerende direktør, Anders Lassen, advarer imod udviklingen.

”Det koster på EU's vækstkonto, at lovgivningen er forældet. Det er i høj grad Europas kreative erhverv, som driver væksten i EU. Vi kunne tjene meget mere hjem til medlemslandenes slunkne kasser, hvis Google og Facebook skulle betale, hvad der er rimeligt for det indhold, som de i dag bruger til at genere trafik – og dermed skabe indtægter fra annoncører”, siger administrerende direktør Anders Lassen.

Læs mere i årsberetningen:

Medieanalyse: Danskerne er vilde med musik på YouTube og Facebook.

Shaka Loveless ”2 mod verden” er det mest spillede på P3 og P4. Danske hitmagere modstår pres fra udlandet.

Ny forstærket indsats henter 55 mio. kroner hjem fra udlandet til sangskrivere og komponister. 

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.