
Det fremgår af Kodas årsberetning, som er på gaden i dag. Langt fra alle sangskrivere og komponister oplever dog et opsving i privatøkonomien, fordi streamingtjenester og nye lyttemønstre hos forbrugerne udfordrer mange musikere.
”Med 2014-resultatet fortsætter Koda sin opadgående kurve med uafbrudt vækst siden 2010. Men vi stopper ikke her! Mange af vores medlemmer er udfordret af, at musik i dag primært høres på nettet – og er drevet af hits. Samtidig truer forældet EU-lovgivning musikernes rettigheder. Så kampen forsætter”, siger administrerende direktør Anders Lassen.
Gå til Kodas årsberetning 2014
I dag giver EU-regler selskaber som fx Google og Facebook mulighed for at betale meget lidt eller slet ingenting for brug af musik på deres platforme, som ellers er populære netop på grund af det brede indhold af musik. Kodas administrerende direktør, Anders Lassen, advarer imod udviklingen.
”Det koster på EU's vækstkonto, at lovgivningen er forældet. Det er i høj grad Europas kreative erhverv, som driver væksten i EU. Vi kunne tjene meget mere hjem til medlemslandenes slunkne kasser, hvis Google og Facebook skulle betale, hvad der er rimeligt for det indhold, som de i dag bruger til at genere trafik – og dermed skabe indtægter fra annoncører”, siger administrerende direktør Anders Lassen.
Læs mere i årsberetningen:
Medieanalyse: Danskerne er vilde med musik på YouTube og Facebook.
Ny forstærket indsats henter 55 mio. kroner hjem fra udlandet til sangskrivere og komponister.