Koda Skolekontakt søger medlemmer til nyt kunstnerkorps

Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler om at få besøg af en professionel komponist eller sangskriver. Formålet er at sætte musik på skoleskemaet, fordi vi i Koda vil skabe en forståelse for det arbejde, der ligger bag al den musik, vi lytter til i hverdagen. Det er nu tid til at sætte holdet af kunstnere til næste sæson af den populære ordning, og der er åbent for ansøgninger frem til 22. marts.

Giv børn og unge en musikalsk oplevelse – besøg en skole med dit kreative værksted! Vi søger kvalificerede komponister og sangskrivere, der har lyst til at lave et musikprojekt i samarbejde med en klasse eller et musikhold i løbet af skoleåret 2013/2014.

Besøget kan fx bruges til at skrive et stykke musik, lege med lyde og stemmer eller skabe billeder og bevægelser til musik i fællesskab med klassen. Det afgørende er, at eleverne bliver inddraget i den skabende proces. Ideen er nemlig også at give børn og unge en forståelse for den indsats og værdien af det arbejde, der ligger i at skabe musik. Det er første skridt på vejen til, at de bliver bevidste i deres brug af musik. 

Hvis du har lyst til at ansøge om at blive en del af Koda Skolekontakts korps af komponister og sangskrivere, skal du udfylde et online-ansøgningsskema. Du finder skemaet på Kodas hjemmeside
Sidste frist for tilmelding er den 22. marts 2013.

På baggrund af alle ansøgninger udvælges 20 kunstnere/grupper, som kommer med i Koda Skolekontakt 2013/2014. I udvælgelsesprocessen lægger vi bl.a. vægt på:

- Erfaring med at arbejde med børn og unge

- Gode projektidéer

- Evne til at igangsætte eleverne som musiker, sanger eller performer

- Genremæssig spredning på de udvalgte kunstnere/grupper

Hvis du er en af de heldige, som bliver udvalgt, skal du deltage på en workshop arrangeret og betalt af Koda. Workshoppen vil ligge en hverdag i sidste halvdel af august, og deltagelse er obligatorisk.

Hvis du har spørgsmål vedr. ordningen, kan du kontakte projektkoordinator André Bak hos Koda Skolekontakt på tlf. 33 30 64 16 eller skolekontakt@koda.dk

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.