Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Koda Skolekontakt laver numre med 5000 skoleelever i hele Danmark

145 skoler fordelt på hele landet har igen i år fået muligheden for at komme med i Koda Skolekontakt. Den populære ordning bringer for niende år i træk 20 kunstnere ud på danske skoler for at lære nye musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken. Det er der god grund til, hvis komponisternes levebrød skal sikres for fremtiden.

I år kan de danske skoleelever blandt andre møde Überlyd & Filmmusik, Lindberg/Chapper, Jørgen Thorup, AndyOp og Christine Skou, som dels fortæller om deres arbejde, dels sætter eleverne i gang med selv at skabe musik. 

Det handler om ansvarlighed

”Alle unge med adgang til digitalt netværk kan høre al musik mellem himmel og jord uden, at de oplever, at der sker en betaling til kunstnerne bag musikken. Derfor er det en vigtig opgave for Koda, at skabe forståelse for, hvad der ligger bag det kreative arbejde, og hvordan det bliver til en levevej. Som helt central spiller i den danske musikbranche er det et ansvar, vi gerne er med til at tage på os. Koda Skolekontakt er sat i verden for at fremtidens voksne skal få en større forståelse for, hvorfor ophavsretten er sat i verden, og hvorfor skabende kunstnere i høj grad er afhængige af den” siger Nikolai Hyltén-Cavallius kommunikationschef på Koda.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Koda Skolekontakt er blevet meget populært ude på skolerne siden begyndelsen i 2005. Hvert år får op mod 5000 danske skolebørn indsigt i arbejdet med at skabe musik sammen med en komponist fra Koda Skolekontakt.

”Det var en helt igennem fantastisk oplevelse. Børnene var fanget fra første sekund, og det blev bare bedre og bedre. De tre mand var så medrivende og energiske, at det var umuligt at holde sig tilbage - vores elever gav den fuld gas, og det blev noget af det sjoveste, de kommer til at opleve i deres skoletid!” Fortæller Jacob Bak Nielsen fra Balleskolen i Silkeborg.

Over 1200 skoler i hele landet har fået besøg indtil videre og det er gratis for skolerne at deltage.

Koda Skolekontakt laver numre i Kulturministeriet

Når kulturnatten indtager København den 10. oktober, bliver det med deltagelse af Koda Skolekontakt. Kulturministeriet har inviteret os til at være en del af deres officielle program på Kulturnatten, og børnene får dermed mulighed for at lave musik med den kendte musiker og børne-tv-vært Chapper. En dør der smækker, et 'bum', et 'tji', et 'vriiich' eller et 'auuuuuhhh' – det bliver alt sammen til musik, når kulturnattens børn i fællesskab med Duoen Lindberg/Chapper, bliver komponister for en aften.

Tid og sted

Fredag den 10. oktober Kl. 18-19
Bomholtsalen i Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København k

Fakta om Koda Skolekontakt

Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller sangskriver. Eleverne komponerer et stykke musik, skriver en rap, eller får en fed oplevelse med musik. Forløbet kan vare fra to timer til en hel skoledag. Skolerne har i år kunnet vælge mellem 20 kunstnere, der er blevet særligt udvalgt til projektet. Med Koda Skolekontakt får eleverne fokus på den kreative proces og glæden ved at skabe. Det mener vi er vigtig for forståelsen af og respekten for det arbejde, der ligger bag al den musik, vi lytter til i hverdagen.

Læs mere om Koda Skolekontakt