Koda Skolekontakt klar til end en sæson

170 skoler fordelt på hele landet har igen i år fået muligheden for at komme med i Koda Skolekontakt. Den populære ordning bringer for ottende år i træk 20 kunstnere ud på danske skoler for at lære nye musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken. Det er der god grund til, hvis komponisternes levebrød skal sikres for fremtiden.

I år de danske skoleelever blandt andre møde Per Vers, Elisabeth Gjerluff, T.S Høeg og Christine Skou, som dels fortæller om deres arbejde, dels sætter eleverne i gang med selv at skabe musik.
”Alle unge med adgang til digitalt netværk kan høre al musik mellem himmel og jord – både lovligt og ulovligt. Derfor er det en vigtig opgave for Koda, at skabe forståelse for, hvad der ligger bag det kreative arbejde, og hvordan det bliver til en levevej. Kunstnerkorpset motiverer kommende hitmagere og skaber samtidig større forståelse for hvorfor det giver mening, at bruge musik på en måde, så musikerne bliver betalt,” siger Nikolai Hyltén Cavallius kommunikationschef på Koda.

Information uden løftede pegefingre
Undersøgelser viser, at de tolv til syttenårige er de største forbrugere af musik, og at den gruppe downloader gratis uden samvittighedskvaler. Derfor har Koda som noget nyt udarbejdet Prøv lige og hør folderen, som giver oplysning om, hvordan komponisterne bliver betalt, når deres musik bliver brugt eller spillet. Sproget er i børnehøjde og budskabet uden løftet pegefinger. Rasmus Seebach, Søren Rasted og Sys Bjerre, er blandt de mange kunstnere, der støtter op om initiativerne og rapperen Per Vers er med i Koda Skolekontakt af samme grund.

”Koda Skolekontakt kan ikke være andet end en velkommen bonus. Det handler om at fjerne fremmedgjorthed overfor at udtrykke sig og udbrede en situation, hvor musik ikke handler om at hæve sig over andre men tværtimod at forbinde sig med andre,” siger Per Vers om skolebesøgene.

Koda Skolekontakt er blevet meget populært ude på skolerne siden det startede i 2004. Så meget at i gennemsnit over 150 skoler hvert år får afslag på deres ansøgning om at være med i ordningen.

”Det var en helt igennem fantastisk oplevelse. Børnene var fanget fra første sekund, og det blev bare bedre og bedre. De tre mand var så medrivende og energiske, at det var umuligt at holde sig tilbage - vores elever gav den fuld gas, og det blev noget af det sjoveste, de kommer til at opleve i deres skoletid!” Fortæller Jacob Bak Nielsen fra Balleskolen i Silkeborg.

Over tusind skoler i hele landet har fået besøg indtil videre og det er gratis for skolerne at deltage. Folderen Prøv lige og hør kan downloades på www.koda.dk/proevlige og bestilles som klassesæt.

Fakta om Koda Skolekontakt
Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller sangskriver. Eleverne komponerer et stykke musik, skriver en rap, eller får en fed oplevelse med musik. Forløbet kan vare fra to timer til en hel skoledag.

Skolerne har i år kunnet vælge mellem 20 kunstnere, der er blevet særligt udvalgt til projektet. Koda har taget initiativet for at skabe mere forståelse for det arbejde, der ligger i at skabe musik.

Koda Skolekontakt bidrager med et coaching-forløb af deltagerne og vinderne af MGP. Det sker i forbindelse med DRs lancering af et nyt koncept for MGP, hvor processen omkring sangskrivning er i fokus.

Læs mere på www.koda.dk/skolekontakt

Kontakt:
Presseansvarlig Andreas Dalvad Hansen, aha@koda.dk, tlf.: 33 30 64 40.
Projektkoordinator André Bak, skolekontakt@koda.dk, tlf.: 33 30 64 16

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.