Koda Skolekontakt klar til end en sæson

170 skoler fordelt på hele landet har igen i år fået muligheden for at komme med i Koda Skolekontakt. Den populære ordning bringer for ottende år i træk 20 kunstnere ud på danske skoler for at lære nye musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken. Det er der god grund til, hvis komponisternes levebrød skal sikres for fremtiden.

I år de danske skoleelever blandt andre møde Per Vers, Elisabeth Gjerluff, T.S Høeg og Christine Skou, som dels fortæller om deres arbejde, dels sætter eleverne i gang med selv at skabe musik.
”Alle unge med adgang til digitalt netværk kan høre al musik mellem himmel og jord – både lovligt og ulovligt. Derfor er det en vigtig opgave for Koda, at skabe forståelse for, hvad der ligger bag det kreative arbejde, og hvordan det bliver til en levevej. Kunstnerkorpset motiverer kommende hitmagere og skaber samtidig større forståelse for hvorfor det giver mening, at bruge musik på en måde, så musikerne bliver betalt,” siger Nikolai Hyltén Cavallius kommunikationschef på Koda.

Information uden løftede pegefingre
Undersøgelser viser, at de tolv til syttenårige er de største forbrugere af musik, og at den gruppe downloader gratis uden samvittighedskvaler. Derfor har Koda som noget nyt udarbejdet Prøv lige og hør folderen, som giver oplysning om, hvordan komponisterne bliver betalt, når deres musik bliver brugt eller spillet. Sproget er i børnehøjde og budskabet uden løftet pegefinger. Rasmus Seebach, Søren Rasted og Sys Bjerre, er blandt de mange kunstnere, der støtter op om initiativerne og rapperen Per Vers er med i Koda Skolekontakt af samme grund.

”Koda Skolekontakt kan ikke være andet end en velkommen bonus. Det handler om at fjerne fremmedgjorthed overfor at udtrykke sig og udbrede en situation, hvor musik ikke handler om at hæve sig over andre men tværtimod at forbinde sig med andre,” siger Per Vers om skolebesøgene.

Koda Skolekontakt er blevet meget populært ude på skolerne siden det startede i 2004. Så meget at i gennemsnit over 150 skoler hvert år får afslag på deres ansøgning om at være med i ordningen.

”Det var en helt igennem fantastisk oplevelse. Børnene var fanget fra første sekund, og det blev bare bedre og bedre. De tre mand var så medrivende og energiske, at det var umuligt at holde sig tilbage - vores elever gav den fuld gas, og det blev noget af det sjoveste, de kommer til at opleve i deres skoletid!” Fortæller Jacob Bak Nielsen fra Balleskolen i Silkeborg.

Over tusind skoler i hele landet har fået besøg indtil videre og det er gratis for skolerne at deltage. Folderen Prøv lige og hør kan downloades på www.koda.dk/proevlige og bestilles som klassesæt.

Fakta om Koda Skolekontakt
Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller sangskriver. Eleverne komponerer et stykke musik, skriver en rap, eller får en fed oplevelse med musik. Forløbet kan vare fra to timer til en hel skoledag.

Skolerne har i år kunnet vælge mellem 20 kunstnere, der er blevet særligt udvalgt til projektet. Koda har taget initiativet for at skabe mere forståelse for det arbejde, der ligger i at skabe musik.

Koda Skolekontakt bidrager med et coaching-forløb af deltagerne og vinderne af MGP. Det sker i forbindelse med DRs lancering af et nyt koncept for MGP, hvor processen omkring sangskrivning er i fokus.

Læs mere på www.koda.dk/skolekontakt

Kontakt:
Presseansvarlig Andreas Dalvad Hansen, aha@koda.dk, tlf.: 33 30 64 40.
Projektkoordinator André Bak, skolekontakt@koda.dk, tlf.: 33 30 64 16

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.