Koda præsenterer pris ved DMA

Når prisen som årets danske sangskriver uddeles på lørdag ved årets DMA, er det Koda, der præsenterer prisen. Det gør vi, fordi netop prisen som årets danske sangskriver rammer essensen af det, vores medlemmer gør.

Vi har spurt et par af de nominerede til prisen, hvad nomineringen betyder for dem. Her er, hvad Lukas Graham siger:

”Teksten er noget af det vigtigste i en sang - i hvertfald for mig, - så jeg er meget beæret over at blive nomineret i kategorien årets sangskriver! Nomineringen ændre ikke på mine tekster eller vores musik, men anerkendelsen er fantastisk! Vi er nok mest inspireret af gangster-rap fra 90'erne, og hvis ikke det er tekstforfatteri, så ved jeg ikke hvad er ;)”

Og de tre "drenge" fra Malk de Koijn udtrykker det således:

"Vi er glade for, at blive anerkendt som den slags tekstforfattere, der kan gøre sig i det selskab. Hvem ville ikke være det..!"

Følg os på Instagram

Når lørdagens show går i luften, kan du nu følge en anden del af showet ved at følge vores helt nye Instagram-profil. Her vil vi løbende poste eksklusive billeder - også af alt det du ikke ser på tv. Læs mere her

Koda og DMA

Sammen med IFPI er Koda igen i år med til at afvikle Danmarks absolut største musikalske prisshow. Det er naturligt for os at være medarrangør af DMA, som er et hyldestshow til den etablerede danske musik, for vi synes, at det er vigtigt, at vi husker at fejre succeserne. Og vi glæder os til sammen med IFPI, TV 2 og resten af Danmark at hylde de bedste, de største og de vildeste stjerner inden for dansk musik.

Læs også: Koda igen med bag DMA

Del af et større engagement i dansk musik

DMA er selvsagt en fejring af allerede etablerede navne på den danske musikscene. Men det er ikke kun de etablerede navne, der har Kodas bevågenhed.Kodas engagement i DMA er kun en lille del af et langt større engagement på den danske musikscene. For hvert år bruger vi 10 pct. af vores indtægt til at styrke mangfoldigheden og vækstlaget i dansk musik via støtte til musikundervisningen på landets skoler, økonomiske bidrag til musikproduktioner og til store musikarrangementer som Spil Dansk Dagen og DMA. I 2011 blev det til over 50 mio. kroner, som Koda gav tilbage til musikken.

Læs mere om, hvad Koda ellers støtter

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.