Koda på Folkemødet 2014

Koda bruger årets møde med politikere på Bornholm til både at præsentere kulturminister Marianne Jelved for Koda Skolekontakts arbejde med at skabe forståelse for værdien af den kreative proces. Og ved et debatarrangement sætter vi fokus på de kreative erhvervs betydning for dansk økonomi og beskæftigelse.
Rapper og kulturminister besøger skole

Torsdag den 12. juni får Skole Nord i Kongeskær besøg af både en kendt rapper og en kulturminister. For skolens 5. og 6. klasser får nemlig lov til at bruge formiddagen sammen med Koda-medlem Andreas Seebach – bedre kendt som AndyOp. AndyOp er en del af kunstnerkorpset i den populære ordning, Koda Skolekontakt, der tager ud til folkeskoler for at lære fremtidens musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken. AndyOp vil bruge formiddagen på at tage børnene i Kongeskær gennem en kreativ workshop, hvor de selv får lov til at lege med ord, rim og rytmer. Og i løbet af formiddagen støder Kulturminister Marianne Jelved til for at overvære børnenes ”hands-on”-møde med kulturen, der netop sætter fokus på de kompetencer de kreative fag har at tilbyde.

Læs mere om Koda Skolekontakt her 

Ny musikstatisik og debat

Hvad betyder kreative erhverv for dansk økonomi og beskæftigelse – nu og i fremtiden? Det kan du få svar på, når Koda, Gramex, MXD, IFPI, DMFF og Dansk Live inviterer indenfor i kulturens telt til offentliggørelsen af Musikstatistik 2013 og efterfølgende debat. For andet år i træk har vi lavet en statistik over den danske musikbranches værdi og økonomien i musikken. Musikbranchen er en milliardindustri, der beskæftiger flere tusinde årsværk og omsætningen er stigende – musik er måske en af de kreative industrier, Europa skal satse på i fremtiden. Branchens betydning for dansk økonomi er i hvert fald ikke til at overse. Rambøll indleder med at præsentere Musikstatistik 2013, som lægger op til en debat om potentialet og fremtiden i de kreative erhverv.

I panelet er Morten Østergaard (RV), Brian Mikkelsen (KF), Mette Feifer (Dansk Erhverv) og Anders Lassen (Koda). Debatten modereres af skuespiller og tekstforfatter samt medlem af Kodas bestyrelse Jacob Morild. Debatten starter kl. 16.00.

Tid og sted: Torsdag d. 12. juni kl. 15.30-17.00 Kulturens Telt, Allinge Havn.

Rosengade - Kunst & Kultur Live

Vi er også en del af sammenslutningen Rosengade - Kunst & kultur live, hvor en lang række kunstnere, kulturpersonligheder og politikere vil diskutere emner som: kreative kompetencer i dannelse og uddannelse, kunst som erhverv samt kulturturisme. Hver aften er der koncerter med Tim Christensen, Klumben & Raske Penge og Dissing, Dissing, Las & Dissing fra kl. 21. Bag Rosengade - Kunst & Kultur live står: Billedkunstnernes Forbund, Dansk Artist Forbund, Dansk Forfatterforening, Dansk Korforbund, Dansk Live, Dansk Skuespillerforbund, Foreningen af Kunsthaller i Danmark, ORA og Koda.

Læs mere og se hele programmet for Rosengade kunst & kultur på sammenslutningens Facebook her

Tid og sted: Torsdag d. 12. juni – lørdag d. 14. juni, Rosengården, Allinge

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.