Koda på Folkemødet 2014

Koda bruger årets møde med politikere på Bornholm til både at præsentere kulturminister Marianne Jelved for Koda Skolekontakts arbejde med at skabe forståelse for værdien af den kreative proces. Og ved et debatarrangement sætter vi fokus på de kreative erhvervs betydning for dansk økonomi og beskæftigelse.
Rapper og kulturminister besøger skole

Torsdag den 12. juni får Skole Nord i Kongeskær besøg af både en kendt rapper og en kulturminister. For skolens 5. og 6. klasser får nemlig lov til at bruge formiddagen sammen med Koda-medlem Andreas Seebach – bedre kendt som AndyOp. AndyOp er en del af kunstnerkorpset i den populære ordning, Koda Skolekontakt, der tager ud til folkeskoler for at lære fremtidens musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken. AndyOp vil bruge formiddagen på at tage børnene i Kongeskær gennem en kreativ workshop, hvor de selv får lov til at lege med ord, rim og rytmer. Og i løbet af formiddagen støder Kulturminister Marianne Jelved til for at overvære børnenes ”hands-on”-møde med kulturen, der netop sætter fokus på de kompetencer de kreative fag har at tilbyde.

Læs mere om Koda Skolekontakt her 

Ny musikstatisik og debat

Hvad betyder kreative erhverv for dansk økonomi og beskæftigelse – nu og i fremtiden? Det kan du få svar på, når Koda, Gramex, MXD, IFPI, DMFF og Dansk Live inviterer indenfor i kulturens telt til offentliggørelsen af Musikstatistik 2013 og efterfølgende debat. For andet år i træk har vi lavet en statistik over den danske musikbranches værdi og økonomien i musikken. Musikbranchen er en milliardindustri, der beskæftiger flere tusinde årsværk og omsætningen er stigende – musik er måske en af de kreative industrier, Europa skal satse på i fremtiden. Branchens betydning for dansk økonomi er i hvert fald ikke til at overse. Rambøll indleder med at præsentere Musikstatistik 2013, som lægger op til en debat om potentialet og fremtiden i de kreative erhverv.

I panelet er Morten Østergaard (RV), Brian Mikkelsen (KF), Mette Feifer (Dansk Erhverv) og Anders Lassen (Koda). Debatten modereres af skuespiller og tekstforfatter samt medlem af Kodas bestyrelse Jacob Morild. Debatten starter kl. 16.00.

Tid og sted: Torsdag d. 12. juni kl. 15.30-17.00 Kulturens Telt, Allinge Havn.

Rosengade - Kunst & Kultur Live

Vi er også en del af sammenslutningen Rosengade - Kunst & kultur live, hvor en lang række kunstnere, kulturpersonligheder og politikere vil diskutere emner som: kreative kompetencer i dannelse og uddannelse, kunst som erhverv samt kulturturisme. Hver aften er der koncerter med Tim Christensen, Klumben & Raske Penge og Dissing, Dissing, Las & Dissing fra kl. 21. Bag Rosengade - Kunst & Kultur live står: Billedkunstnernes Forbund, Dansk Artist Forbund, Dansk Forfatterforening, Dansk Korforbund, Dansk Live, Dansk Skuespillerforbund, Foreningen af Kunsthaller i Danmark, ORA og Koda.

Læs mere og se hele programmet for Rosengade kunst & kultur på sammenslutningens Facebook her

Tid og sted: Torsdag d. 12. juni – lørdag d. 14. juni, Rosengården, Allinge

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.