Koda overgår til ICE-værkdatabasen

Den 12. oktober 2015 overgår Koda til den nye ICE-værkdatabase.

ICE-værkdatabasen er Kodas nye værksdatabase, der har til formål at administrere de store datamængder, som kræves for at kunne udbetale vederlag til hhv. musikskabere og musikforlag, når deres musik spilles offentligt. 

Koda har indgået en aftale med ICE (International Copyright Enterprise AB), om levering af backoffice-service fra og med oktober 2015. I den forbindelse går vi sammen med de øvrige forvaltningsselskaber TONO (Norge) og TEOSTO (Finland) over til at benytte ICE værkdatabasen.

ICE ejes af forvaltningsselskaberne PRS (England) og STIM (Sverige). Følgende selskaber er i dag kunder hos ICE: Buma-Stemra (Holland), Koda, TONO (Norge), Teosto (Finland). De baltiske lande (Estland, Letland og Litauen) vil tilslutte sig ICE værkdatabasen i efteråret 2015, og SABAM (Belgien) og GEMA (Tyskland) planlægger at tilslutte sig i 2016.

ICE værkdatabasen repræsenterer i dag over 170.000 internationale komponister, sangskrivere og forlag, med over 19 mio eksisterende værker og 2.8 mio nye registrerede værker pr. år. Med repertoire fra TONO, Teosto og Koda, vil ICE værkdatabasen komme til at repræsentere over 25 mio værker.

Fordele ved at overgå til ICE-værkdatabasen

Overgangen til ICE-værkdatabasen vil medføre, at vi kan spare tid på at identificere en stor del af det internationale repertoire samt at Koda-repertoiret bliver bedre eksponeret overfor de øvrige forvaltningsselskaber, som benytter ICE værkdatabasen.

En anden stor fordel ved overgangen til ICE databasen er, at der nu er seks selskaber om at dele én værkdatabase. Overgangen til ICE-værkdatabasen vil samtidig understøtte en forbedring af vores service, så vi kan sikre, at din udbetaling bliver endnu mere præcis og nøjagtig, også på tværs af grænserne.

Vigtigt!

I perioden 9. september – 12. oktober, vil du kunne bruge Mit Koda som vanligt. De værker, du registrerer samt ændringer til eksisterende værker og koncertanmeldelser, vil dog først blive behandlet efter den 12. oktober, når ICE værkdatabasen er i luften. Vil du sikre dig, at dine værker og koncerter bliver behandlet og når at være med i december-udbetalingen i år, er det væsentligt, at du anmelder dine værker og rapporterer dine koncerter for andet kvartal senest den 4. september kl. 24:00.

Bemærk, at der kan være en periode ultimo september, hvor du ikke kan rapportere koncerter eller anmelde værker i Mit Koda. Du kan finde yderligere information på forsiden af Mit Koda.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.