Koda og Netflix har indgået aftale

Sangskrivere og komponister vil nu modtage betaling, når deres musik spilles i film og serier på den danske udgave af den populære streamingtjeneste Netflix.

Siden Netflix blev lanceret i Danmark forrige år, har vi arbejdet på at få en aftale med den populære tjeneste, som tilbyder streaming af film og tv-serier. Vi kan nu glæde os over, at vi har indgået en aftale, der sikrer komponister og sangskrivere en rimelig betaling for brug af deres musik på tjenesten. 

Aftalen er generelt på linje med Kodas eksisterende aftaler på området, og betalingen dækker for perioden siden tjenestens opstart i Danmark. Komponister og sangskrivere vil dermed modtage betaling for brug af musik på tjenesten siden 2012. 

Vi arbejder på at have den første udbetaling klar til Kodas medlemmer i december i år.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.