Koda og Netflix har indgået aftale

Sangskrivere og komponister vil nu modtage betaling, når deres musik spilles i film og serier på den danske udgave af den populære streamingtjeneste Netflix.

Siden Netflix blev lanceret i Danmark forrige år, har vi arbejdet på at få en aftale med den populære tjeneste, som tilbyder streaming af film og tv-serier. Vi kan nu glæde os over, at vi har indgået en aftale, der sikrer komponister og sangskrivere en rimelig betaling for brug af deres musik på tjenesten. 

Aftalen er generelt på linje med Kodas eksisterende aftaler på området, og betalingen dækker for perioden siden tjenestens opstart i Danmark. Komponister og sangskrivere vil dermed modtage betaling for brug af musik på tjenesten siden 2012. 

Vi arbejder på at have den første udbetaling klar til Kodas medlemmer i december i år.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.