Koda og Kulturpolitikken på folkemødet

11.-14. juni danner solskins-øen Bornholm rammen om Folkemødet, der har udviklet sig til Danmarks største træf for organisationer, NGO’er, råd og beslutningstagere. Koda er også til stede på Folkemødet, for kulturpolitik er vigtigt – ikke mindst under en valgkamp.

I år er Koda med i det tværkuturelle samarbejde ”Kulturen i Rosengade”. Gennem debatter, oplæg og kunstneriske indslag arbejder 16 kulturorganisationer og -foreninger på i fællesskab at sætte kulturpolitikken på dagsorden.

Læs også: Tre dage med fuldt program på Folkemødet 2014

I Rosengade har Koda Skolekontakt, i samarbejde med Kulturministeriet, en event med to skoleklasser, som kommer og opfører deres egenkomponerede sang sammen med Jørgen Thorup og Nana Jacobi  - begge coaches fra Koda Skolekontakt. Eventen er et oplæg til en debat ml. kulturministeren og Anders Bondo om de kreative fag i folkeskolen.

Læs mere om aktiviteterne i Kulturen i Rosengade her

Folkemødet er også stedet, hvor Musikbranchen offentliggør nøgletal for omsætning og antal beskæftigede årsværk for på den måde at skabe synlighed for musikkens samfundsøkonomiske betydning. Her er Koda vært for en paneldebat under overskriften ”spiller det for musikbranchen”, hvor bl.a. Anders Lassen deltager. Dette foregår i Kulturens telt som er placeret på indermolen i Allinge havn

Program:

Torsdag 11.06 kl. 15.30-17.00 ”Spiller det for musikbranchen?” Debat og præsentation af Dansk Musikomsætning 2014 – Kulturens telt

Fredag 12.06 kl. 12.00-14.00 – Koda skolekontakt og debat om kreative fag i folkeskolen - Kulturen i Rosengade

Er du i Allinge, så kig forbi Rosengade – der er dagen igennem fokus på kulturen med debatter og indslag. Om aftenen er der koncerter med bl.a . Mads Langer, Niels Hausgaard og Barbara Moleko.

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.