Er de nye forretningsmodeller på nettet bæredygtige for musikskaberne? Det debatterer Koda med blandt andre Google på dette års udgave af Folkemødet.

Koda og Google debatterer musikkens værdi på Folkemødet

Om et par uger er der folkemøde på Bornholm, og vanen tro deltager Koda for at sætte fokus på musikskaberne. I år mødes vi blandt andet til en debat med Google og Mogens Jensen (S) om digital musikforbrug på nettet.

For 20 år siden blev musikken gratis. Internettet gav alle musikelskere mulighed for at dele deres musikfiler med hinanden – og det digitale pirateri blev født.

I dag har musikbranchen fundet en ny digital forretningsmodel i form af streamingtjenester, finansieret af abonnementsbetaling og reklamer – og dermed er pirateriet en saga blot på musikområdet. Eller er det?

Kampen om musikkens værdiskabelse fortsætter på nettet, hvor platforme som YouTube, Facebook, Twitter og Instagram gør musikken tilgængelig for alle – til fordel for forbrugerne, nye talenter og globale kulturmøder.

Men er de nye forretningsmodeller bæredygtige? Og hvem skal egentlig bestemme prisen på musikken – kunstnerne/rettighedshaverne, forbrugerne, Spotify, Apple, YouTube eller politikerne? Det debatter Kodas direktør, Anders Lassen, med Christine Sørensen fra Google, Mogens Jensen (S) og Maria Fredenslund fra Rettighedsalliancen på Folkemødet.

  • Læs mere om Kodas holdning til emnet her 

Debatten finder sted lørdag den 17. juni klokken 14 hos Friday
på Fabers, Kirkestræde 1 i Allinge.

 

Panelet udgøres af:

  • Anders Lassen, Koda
  • Christine Sørensen, Google
  • Maria Fredenslund, Rettighedsalliancen
  • Mogens Jensen, S
  • Moderator: Anders K. Sørensen, Friday
Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.