Koda og creative commons inviterer: debataften om internettet og nye forretningsmuligheder

Koda, Creative Commons Danmark, Dad Rocks!, Per Vers, Tone, Town Portal og tre nytænkende pladeselskaber inviterer til debataften om internettet og nye forretningsmodeller. I Koda har vi nemlig ambitioner om at gøre Danmark til et foregangsland, når det gælder nye muligheder for såvel skabere som brugere af musik.

Musik- og sangskriverbranchen går igennem store forandringer i disse år. Internettet har forandret måden, vi distribuerer og forbruger musik på, og der er mange meninger både for og imod de teknologiske fremskridt og de lovlige og ulovlige tiltag, nettet rummer.

Læs også: Danskerne streamer musik

Et af de tiltag, som forsøger at bygge bro mellem den tidligere og den nye måde at distribuere og nyde musik på, er initiativet Creative Commons, som efterhånden har spredt sig til næsten 100 lande på verdensplan. Creative Commons er en non-profit organisation, der stiller nogle gratis værktøjer til rådighed for alle kreative skabere - også sangskrivere og komponister - så man kan bruge fildeling som en fordel.

I Koda var vi blandt de første forvaltningsselskaber i verden, som åbnede dørene for de nye tanker og tiltag på prøvebasis. Noget som blandt andet har været en stor inspirationskilde for det franske forvaltningsselskab SACEM, der netop har gjort det samme i begyndelsen af 2012. I Koda har vi ambitioner om at gøre Danmark til et foregangsland, når det gælder om at skabe nye muligheder for såvel skaberne som brugerne af musik. Muligheden for en Creative Commons licens er en naturlig del af denne strategi.

Læs også: Creative Commons nu i Danmark

Men hvad er det egentlig, man kan bruge en Creative Commons licens til, og fungerer det egentlig? Kan det vitterligt gøre en forskel for sangskrivere og bands, og kan man tjene penge på det? Eller er det blot et tiltag, som kan bruges af amatører, der ikke skal leve af deres virke?

Dette tema sætter Koda og Creative Commons Danmark i fællesskab fokus på med to debataftener i henholdsvis København og Århus, hvor alle interesserede inviteres til en debat om Creative Commons og de muligheder værktøjerne giver, men også til generel diskussion af musikeres muligheder med fildeling.

Læs også: Debat: Skal danske blogs have en fagforening

Aftenernes program vil foruden præsentation af Creative Commons-værktøjerne og indlæg af Koda bestå af præsentationer fra en række danske kunstnere og pladeselskaber, som har prøvet kræfter med brugen af værktøjerne i praksis i deres forretningsmodeller. De vil således fortælle om deres erfaringer, og efterfølgende vil der blive åbnet for debat med publikum - om Creative Commons, om eksemplerne, om tvivl, skepsis og nysgerrighed.

Fakta:
Onsdag d. 7. marts - Koda, Landemærket 23-25, 1016 København K
Torsdag d. 8. marts - Promus, Vestre Allé 15, 8000 Århus C (indgang via Råbar)
Begge aftener kl. 19-22, fri entré.

Mere info:
Christian Villum - Creative Commons - villum@creativecommons.dk
Nicolaj Hyltén-Cavallius - Koda - nhc@koda.dk

Læs mere om Kodas ordning med Creative Commons her

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.