Danske Simon Steen-Andersen har vundet Nordisk Råds Musikpris 2014

Koda-medlem vinder Nordisk Råds Musikpris

Den danske komponist Simon Steen-Andersen fik onsdag aften Nordisk Råds Musikpris for sit banebrydende værk Black Box Music.

Den danske komponist Simon Steen-Andersen modtog Nordisk Råds Musikpris på 350.000 kroner for sit værk "Black Box Music". Prisoverrækkelsen fandt sted ved en prisceremoni på Stockholms rådhus, hvor Nordisk Råds priser til henholdsvis film, litteratur og natur/miljø også blev uddelt.

Nordisk Råds Musikpris er en af Europas fornemste priser inden for musik. Og det er anden gang, den nu 38-årige danske komponist har været med i feltet af nominerede til prisen. Et stort tillykke herfra.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Læs mere om prisoverrækkelsen og Simon Steen-Andersen på Nordisk Råds hjemmeside 

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.