Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Koda lader sangskrivere hylde sangskrivere, når Danish Music Awards igen uddeler den eftertragtede bronzefugl til de danske musikere.
Pressefoto

Koda hylder de danske sangskrivere ved DMA

Koda lader sangskrivere hylde sangskrivere, når Danish Music Awards igen uddeler den eftertragtede bronzefugl til de danske musikere. Her har Koda nemlig nedsat en jury bestående af danske sangskrivere til at finde vinderen af ’Kodaprisen – Årets Danske Sangskriver’.

Danish Music Awards (DMA) ser igen dagens lys den 17. oktober, og efter et par års pause er Koda igen en del af dansk musiks ældste og mest prestigefyldte prisfest. Her står Koda bag sangskriverprisen, som derfor i år skifter navn til ’Kodaprisen - Årets Danske Sangskriver’.

Lige præcis sangskriverprisen har en helt særlig betydning for Koda. Musikskaberne er rygraden i vores organisation, og dette er enestående mulighed for at hylde og sætte fokus på de sangskriverne, som hver dag knokler for at skrive og synge og spille sig ind i vores liv.

Fra sangskriver til sangskriver

Helt konkret betyder Kodas engagement, at vi har ansvaret for at sammensætte den jury, som skal nominere og finde vinderen af ’Kodaprisen - Årets Danske Sangskriver’. I den forbindelse var det mest naturlige at sammensætte en jury bestående af danske sangskrivere, som er respekteret for deres evne til at kreere stærke og levedygtige sange.

Det er vigtigt for Koda at stå bag en pris, som bliver tildelt fra sangskriver til sangskriver, for de kender sangskrivningen indefra. Det er dem, som er eksperter i sangskrivningen, og derfor var det indlysende for os, at det skulle være sangskrivere, som beslutter hvem af deres kollegaer, der fortjener at blive hyldet.

De nominerede

De nominerede til 'Kodaprisen - Årets Danske Sangskriver' er:

Vinderen bliver offentliggjort ved showet den 17. oktober i K.B. Hallen, hvor en storstilet koncertbegivenhed danner rammen om dansk musiks ældste og mest prestigefyldte prisfest. DMA 2019 vises på TV 2 lørdag d. 19. oktober i en redigeret version og TV 2 Play viser showet i sin fulde længde.

 

KORT OM REGELSÆTTET FOR NOMINERING

 • Nomineringsperioden går fra 4. august 2017 til 8. august 2019.
 • Hovedkilden til nomineringer er udgivelser, som er udgivet og har figureret på en følgende toplister i førnævnte periode:
  • DK Top-200 album
  • DK Top-200 track
  • International Top-100 album
  • International Top-100 track
 • Sangskrivere, som ikke er på listerne, kan nomineres, hvis de har gjort sig ekstraordinært bemærkede i perioden. En sådan afvigelse forudsætter enighed i juryen.
 • Nomineringen gives til sangskriveren/erne og kan således både gives for en enkeltstående udgivelse og for bidrag til flere udgivelser.
 • De nominerede skal være hovedkræfterne bag et eller flere numre eller et album. Prisen kan gives til en enkelt sangskriver eller et kollektiv af musikskabere, så længe mindst én af dem har skrevet tekst. Det betyder, at prisen kan gives til én tekstforfatter eller et hold af tekstforfattere, en solist, et band eller et musikkollektiv.