Koda Greenland Awards

Nuuk bliver rammen om en fest af dimensioner for musik skrevet af vores naboer længst mod nord, når Koda Awards uddeles i Kulturhuset Kutuaq i Grønland sidst i januar. I år uddeles priser for både 2013 og 2014 i et samlet awardshow.

Grønland er måske mest kendt for sin fantastiske natur. Men Grønland har også en sprudlende musikkultur. Den er vi i Koda med til at slå til lyd for, når vi til februar uddeler årets Koda Awards. Prisen uddeles i forbindelse med Imernalaaq-festivalen den 31. januar 2015.

”Efter et års pause er jeg glad for, at Koda Greenland Awards er tilbage i Grønland og er med til at give vores grønlandske medlemmers musik den opmærksomhed, den fortjener. Et stort tillykke til musikken og ikke mindst til både de nominerede og de kommende vindere, som jeg glæder mig til at følge nærmere de kommende år", siger afdelingschef for Forlags- og medlemsservice, Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Nyt uddelingssystem

Det er et nyt uddelingsystem, der er årsag til, at vi i år slår priserne for 2013 og 2014 sammen. I den nye model er der to kategorier i stedet for tre, og de beløb, der følger med priserne, er hævet fra 25.000 kr. til 30.000 kr. Koda Greenland Awards vil fremover blive uddelt sidst i januar det efterfølgende år.

Priserne i 2015

I alt fire priser bliver uddelt til Koda Greenland Awards 2015. De fire priser er Årets Pris 2013, Årets 2014, Talentprisen 2013-14 (én samlet pris) og Æresprisen 2013-14 (én samlet pris). Der er nomineret tre kandidater til hver pris.

De nominerede til årets Koda Greenland Awards er:

Årets Pris 2014
 • Small Time Giants for udgivelsen ’Stethoscope’

 • Kimia for udgivelsen ’Kimia’

 • Frederik K. Elsner og Christian K. Elsner for udgivelsen ’Pissaaneqaqisut’.

 

Åres Pris 2013
 • Kali for udgivelsen ’Nunarsuup Illuani'

 • Katsi Kleist for udgivelsen ’Qujanaq’

 • Søren Alaufesen for udgivelsen ’September’ 

 

Talentprisen 2013-14
 • Nikolaj Lønstrup

 • Uyarakq (Aqqalu Engell)

 • Rockstones

 

Æresprisen 2013-14
 • Leif Saandvig Immanuelsen
 • Nuuk Posse
 • Ulf Fleischer

 

Koda Greenland Awards er et samarbejde med Koda og Grønlands Musikerforbund, og priserne uddeles den 31. januar 2015 i Katuaq i Nuuk. 

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.