Koda-Dramatik - støtte til dansk musikdramatik 2013

Koda-Dramatik støtter hvert år ny dansk musikdramatik gennem uddeling af projektstøtte og legater. Støtten gives til fremførelse af danske musikdramatiske værker på steder og i sammenhænge, hvor de ikke normalt finder sted, samt til arbejds-, rejse- og studielegater, hvis de bidrager til dansk musikdramatik ved at iværksætte nyskabende projekter.

Man behøver ikke være medlem af Koda-Dramatik for at søge. Alle Kodas medlemmer kan søge denne dramatikpulje.

Ansøgningen skal indeholde en detaljeret beskrivelse af projektet, et budget og følgende oplysninger:

  • Er der søgt støtte andre steder?
  • Hvordan realiseres projektet?           
  • Hvordan honoreres komponisten?

Det er vigtigt, at komponisten sikrer sig både et bestillingshonorar og et opførelseshonorar (Koda afregner ikke for musikdramatiske forestillinger).

Send gerne eksempler på komponistens produktion, men aldrig originaler - kun kopier.

Send ansøgning til Koda-Dramatik senest fredag den 25. oktober 2013. I ansøgningen bedes anført CPR/CVR-nr samt bankkonto nr.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.