Koda byder ny streaming-tjeneste velkommen

Jay-Z, Madonna, Jack White og Daft Punk er en del af ejerkredsen på i alt 16 musikere, der står bag den nye streaming-tjeneste, Tidal, som netop er gået i luften verden over – også i Danmark.

"The power of music can change everything. And it just did", lød det fra Tidals egen Twitter-konto forleden, da streamingtjenesten blev lanceret i New York. 

Om kort tid lancerer Apple også sit bud på en nye musik-streamingtjeneste, og ifølge den amerikanske tv-station CNN har Apple fremrykket disse planer.

Fair pris for stort musikudbud

Udviklingen glæder Kodas administrerende direktør Anders Lassen: 

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi meget gerne ser de gratis musiktjenester udfaset på nettet. Der er alt for få penge i det for kunstnernes vedkommende. Man bør have en pris, der ligger mellem 200-230 kroner om måneden, hvis man skal betale en fair pris for det enorme musikudbud, som er på streamingtjenesterne" siger Anders Lassen blandt andet til dr.dk.

Lyd i CD-kvalitet løfter Tidal

Hos Tidal kommer et standardabonnement til at koste 99 kroner om månden, mens hi-fi-udgaven med lyd i CD-kvalitet og eksklusive premierer på musiknumre og videoer vil koste 199 kroner om måneden. 

Det er netop satsningen på en bedre lydkvalitet, som adskiller Tidal fra andre tjenester, forklarer Ph.d-stipendiat fra RUC, Rasmus Rex Pedersen til dr.dk

”Tidal er den bedste konkurrent til Spotify lige nu. På langt sigt kan det være et opgør med den gratis model, som nogle streamingtjenester benytter sig af” siger Rasmus Rex Pedersen.

Inspiration hentet fra Hollywood

En af aktionærerne bag Tidal er Alicia Keys, der også var talskvinde under lanceringen. En lang stjernerække af musikere som Dead Mau5, Beyoncé, Daft Punk, Kanye West, Chris Martin og Nicki Minaj stod på scenen ved siden af. 

"Vi er med i Tidal for at bevare en industri og levere musik og oplevelser på en måde, som kommer forbrugerne til gode," sagde Alicia Keys. 

Hovedaktionæren i Tidal er rap-musikeren Jay-Z, der for nylig smed 56 millioner US-dollars på bordet for at overtage det svenske firma, Aspiro, som står bag streamingtjenesten, WiMP. Den skifter nu også navn til Tidal. Inspirationen til ejerskabet bag Tidal henter musikerne blandt andet i det amerikanske filmselskab, United Artists, som var ejet af blandt andet Charlie Chaplin, skriver Financial Times.