Karrierekanoner, receptioner og innovationer på SPOT

Der var sol, musik og god stemning i Århus i weekenden, da årets SPOT Festival løb af stablen for 19. gang. Vi er glade for at være en del af SPOT, som er en vigtig branchefestival og platform for vækstlagene i dansk rytmisk musik.

På SPOT optrådte de 12 bands fra KarriereKanonen. Otte er nu gået videre og skal spille på årets Smukfest i Skanderborg. Kinck (billedet) er en af de KarriereKanoner, der gik videre til finalen efter koncerten på SPOT.

Karrierekanonen stimulerer vækstlaget i dansk musik og giver nye talenter en unik chance for at blive hørt og finde deres publikum. Branchen mødte KarriereKanonerne fredag aften til bobler, lakridspiber og kolde øl på Kodas område ved Kongressalen.

Fra Kodas twitterprofil ’Kreativitet skal skemasættes. Frans Bak: at lave musikken tager præcis den tid der er afsat til at lave den’. På billedet ses fra venstre Frans Bak (Komponist), Ole Dreyer (DMFF), Mikkel Maltha (Zentropa) og Kodas forlags- og medlemschef Anne Sophie G. Schrøder.

Fire af de i alt 18 dommere fra Musikparlamentets Innovationskonkurrencen gav feedback til de tre finalister under vinderkåringen på SPOT. Fra venstre Annika Aakjær (komponist og sangerinde), Kim Ove Olsen (Adm. Direktør i CAT), Morten Bøgenskjold (advokat) og Erling Daell (Direktør Jem&Fix). Se resten af det imponerende dommerpanel

Vinderen af Innovationskonkurrencen og de 50.000 kr. blev den lokationsbaserede musiktjeneste Tunaspot. Læs mere om projektet på deres hjemmeside 

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.