KarriereKanonen søger nu skarpe skud

Den 2. januar startede tilmeldingen til årets KarriereKanon, og sluserne er åbne hele januar. Traditionen tro er vi i Koda med bag initiativet. Det er naturligt for os at være med i et stærkt samarbejde på tværs af musikbranchen, der rykker og rusker vækstlaget i dansk musik og hjælper danske upcomingbands og -solister.

Blandt Danmarks musiktalenter finder vi med KarriereKanonen tre nye talenter, som alle bliver playlistet på P3 og får tilbud om spillejobs på Smukfest og SPOT-festival. Derudover hjælper KarriereKanonen de tre vindere med et skræddersyet forløb, som skal give vinderne de bedste forudsætninger for deres karriere. Så det er nu, du kan give din musikalske karriere et ordentligt spark fremad.

Et aktivt partnerskab

"Ethvert initiativ, der øger vores medlemmers chance for at blive hørt og komme ud med deres musik, er interessant for Koda. Men KarriereKanonen er særligt interessant for os, fordi det er resultat af et aktivt partnerskab mellem forskellige, men centrale parter i musikbranchen. Derfor er KarriereKanonen en unik chance for den bedst mulige start på en seriøs musikkarriere", siger projektansvarlig fra Koda Christine Zacho.

Ansøg om deltagelse lige her

Læs også: Vinder af KarriereKanonen varmer op for Sort Sol

Tilmelding hele januar

Nye rytmiske talenter kan uploade deres musik på dr.dk/karrierekanonen fra 2. januar 2012 og frem til 31. januar 2012. Så det er NU, at rocktalenter skal lade guitarer og sangstemmer vrænge om kap, singer-songwritere sende akustiske toner af sted med kurs mod hjertekulen - eller elektromusikere lade bastante beats kickstarte karrieren.

"KarriereKanonen er ikke bare et skub ud i virkeligheden til artister, der er dygtige og har et potentiale. Vi bruger vores ressourcer og vores kærlighed til musikken til at samarbejde med vinderne lang tid efter, at konkurrencen er slut. Vi er der, når virkeligheden banker på", siger Nicholas Kawamura, talsmand for KarriereKanonen og vært på P3-programet Smag.

Læs også: Roskilde Festival: Idebank til Musikzonen og KarriereKanonen

Rekordmange deltagere

I 2011 blev der indsendt 1639 numre til KarriereKanonen - det største antal nogen sinde. Efter utallige gennemlytninger af de rekordmange numre og koncertturneer landet rundt, fandt 10-års jubilæumsudgaven af KarriereKanonen sine tre vindere, nemlig Kites and the Komets, The Eclectic Moniker og Boho Dancer. De tre bands har ligesom tidligere vindere blandt andet optrådt på Roskilde Festival, SPOT-festivalen og fået deres musik blæst ud af P3?s højtalere. Siden har de arbejdet flittigt i studier og på scener forskellige steder i landet.

Læs også: Rubberhead Banditz lover at vælte Roskilde Festival

"Lige nu jeg i gang med at indspille en EP, der kommer ud i foråret. KarriereKanonen og Bandakademiet har sat mig i forbindelse med de specifikke folk, jeg gerne ville arbejde sammen med, og det betyder, at jeg kan lave præcis det album, jeg gerne vil lave", fortæller Mikael Kjærsgaard, frontfigur i elektropopgruppen Kites and Komets.

Succesfulde KarriereKanoner

KarriereKanonen blev lanceret af P3 i 2002. KarriereKanonen anno 2012 er et samarbejde mellem P3, Koda og Bandakademiet - tre stærke partnere i musikbranchen, der med samarbejdet forsøger at bane vejen for de bedste danske upcomingbands og -solister og give dem den bedst mulige start på en seriøs musikkarriere.

Læs også: KarriereKanonens otte semifinalister er fundet, hør dem i DR P3 i denne uge

KarriereKanonen har blandt andre hjulpet Rasmus Nøhr, Sterling, Olympics, New Politics, IGNUG, Birk Storm, Magtens Korridorer, Tue West, Johnny Deluxe, Marie Key Band på vej mod en professionel musikkarriere.

Læs mere om, hvad Koda ellers støtter

 

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.