Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

KarriereKanonen har valgt 12 talenter

Fra et rekordstort antal tilmeldte har KarriereKanonens jury udvalgt 12 spændende upcomingkunstnere. Alle får nu professionel karriererådgivning og egen koncert på SPOT.

Der er blevet lyttet og lyttet og drøftet og drøftet, og nu er 12 talenter blevet valgt til at fortsætte i KarriereKanonen. Blandt de udvalgte finder man kvinder, mænd, bands, solister og en kunstnerisk bredde, som dækker rap, pop, rock, soul, reggaeton og singer/songwriter. Det drejer sig om følgende kunstnere, hvis sange kan høres på dr.dk/karrierekanonen: Vild $mith, Amin Karami, Nordpå, City Syd, Kinck, The Minds of 99, Dead Young Oaks, Dean Thompson, Camillo & Grande, Ilang, Helmet Compass og Kejthåndet.

”Karrierekanonen stimulerer vækstlaget i dansk musik og giver nye talenter en unik chance for at blive hørt og finde deres publikum. Det er derfor naturligt for os at være en del af samarbejdet,” fortæller projektansvarlig og medlem af lytteudvalget Christine Zacho fra Koda. Hun fortsætter: ”For os er det hele processen, der er i fokus. Vi lægger derfor vægt på, at Karrierekanonen også i år bliver en chance, som alle deltagere får et udbytte af – uanset om de havner blandt vinderne.”

Rekord for tilmelding

Mere end 1.300 kunstnere har i 2013 ønsket at få del i det tilbundsgående talentudviklingsforløb, hvilket er 44 procent flere end i 2012. Og hos juryen, der består af folk fra af folk fra Bandakademiet, Koda, Smukfest, P3 og P6 BEAT er der begejstring for både lysten til at være med og for kvaliteten.

- Antallet af ansøgere i år har sprunget alle rammer, så det har været en vanvittigt stor pulje. Vi kogte ned og kogte ned i samråd med hinanden i juryen og til sidst stod vi med 12 spændende finalister, som vi alle forventer os meget af. Niveauet er simpelthen så højt, og jeg har en fornemmelse af, at der venter rigtig mange musikalske overraskelser, siger jurymedlem og P3-vært Nicholas Kawamura og peger på nogle tendenser:

- Årets felt bærer blandt andet præg af, at mange kunstnere foretrækker det danske sprog, og vi har fundet en flok mennesker med noget på hjerte. Man vil kunne høre en masse stærke produktioner, og hvis jeg skal pege på en tendens rent stilmæssigt, må det være, at de urbane genrer er endnu stærkere repræsenteret end tidligere år.

Rådgivning og SPOT-koncert

Samtlige udvalgte modtager i den kommende tid karriererådgivning og coaching, inden de skal optræde på SPOT. Her bliver feltet af udvalgte reduceret til otte, som i august optræder ved Smukfest, hvor de tre vindere bliver udpeget. De tre modtager hver et skræddersyet karriereudviklingsforløb.

Under hele forløbet får en række udvalgte desuden radioairplay og omtale på P3 og P6  BEAT– blandt andet gennem programmet ‘Debut’ på P6 BEAT.

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. Siden har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. I dag er projektet et samarbejde mellem DR, Koda, Smukfest og Bandakademiet med vægt på at udfordre og udvikle danske talenter, så de bliver rustet til en karriere inden for musik. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm og Boho Dancer.