Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Bandet Boho Dancer var blandt sidste års vindere af KarriereKanonen

KarriereKanonen er ladt med 908 artister

Nu er tilmeldingen til KarriereKanonen overstået, og kanonen er spækket til randen. Traditionen tro er vi i Koda med bag initiativet. Det er naturligt for os at være med i et stærkt samarbejde på tværs af musikbranchen, der rykker og rusker vækstlaget i dansk musik og hjælper danske upcomingbands og -solister.

Et hav af håbefulde artister har nu oploaded deres bud på talent til KarriereKanonens hjemmeside. Og nu går folkene bag KarriereKanonen igang med det egentlige arbejde, så man igen kan få spottet Danmarks mest talentfulde artister.Et aktivt partnerskab

"Ethvert initiativ, der øger vores medlemmers chance for at blive hørt og komme ud med deres musik, er interessant for Koda. Men KarriereKanonen er særligt interessant for os, fordi det er resultat af et aktivt partnerskab mellem forskellige, men centrale parter i musikbranchen. Derfor er KarriereKanonen en unik chance for den bedst mulige start på en seriøs musikkarriere", siger projektansvarlig fra Koda Christine Zacho.

Læs også: KarriereKanonen søger nu skarpe skud

908 artister har ansøgt

Den forlængede frist er nu udløbet, og KarriereKanonen har modtaget omkring 1600 numre fra lidt over 900 forskellige kunstnere.

Talsmand for KarriereKanonen på P3-vært, Nicholas Kawamura, er begejstret og overrasket over alle de tilmeldte kunstnere og grupper:

"I starten var jeg egentlig lidt nervøs for, hvor mange numre vi ville modtage, men lige pludselig tog det fart, og jeg er imponeret over, hvor mange der har sendt deres bud ind til os".Danmark er et rockland

Nicholas Kawamura har allerede lyttet sig igennem omtrent halvdelen af de indsendte numre, og selvom der er stor bredde i materialet, tegner der sig en klar tendens:

"Rock. Der er helt klart mest rock. Danmark er et rockland, og sådan har det altid været. Men når det er sagt, er det væsentligt at fremhæve de mange andre genrer, som er repræsenteret. Feltet spænder fra hård metal til hip hop og guitar-pop".Et grænseland mellem genrer

KarriereKanonens dommerpanel har ikke et facit at gå efter i udvælgelsesprocessen, men der er dog noget, som de søger mere efter end andet, afslører Nicholas Kawamura:

"Vi leder efter en lyd, der er ny. Noget, vi ikke har hørt før, men som samtidig har en pop-kvalitet eller radiovenlighed i sig. Det må gerne være originalt og have bred appel på samme tid. Måske noget, der befinder sig i grænselandet mellem flere genrer", forklarer han.

Læs også: Vinder af KarriereKanonen varmer op for Sort Sol

I løbet af de næste uger vil et panel af repræsentanter fra P3, Koda, Bandakademiet og Skanderborg Festival lytte til sangene og udvælge blot 15 navne, som ender i KarriereKanonens finale. De 15 navne skal alle spille en showcase-koncert og kort efter udvælges tre vindere af KarriereKanonen 2012.

De 15 navne bliver præsenteret henholdsvis:

  • 22. marts på Gimle i Roskilde
  • 23. marts på V58 i Århus
  • 24. marts på Huset i Magstræde i København

Vinderne kan se frem til airplay på P3, koncerter på bl.a. Smukfest og Spot Festival samt et skræddersyet udviklingsforløb.

Læs også: KarriereKanonens otte semifinalister er nu fundet, hør dem på P3 i denne uge

Succesfulde KarriereKanoner

KarriereKanonen blev lanceret af P3 i 2002. KarriereKanonen anno 2012 er et samarbejde mellem P3, Koda og Bandakademiet - tre stærke partnere i musikbranchen, der med samarbejdet forsøger at bane vejen for de bedste danske upcomingbands og -solister og give dem den bedst mulige start på en seriøs musikkarriere.

KarriereKanonen har blandt andre hjulpet Rasmus Nøhr, Sterling, Olympics, New Politics, IGNUG, Birk Storm, Magtens Korridorer, Tue West, Johnny Deluxe og Marie Key Band på vej mod en professionel musikkarriere.

Læs mere om, hvad Koda ellers støtter