Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

KarriereKanonen åbner for tilmelding

Airplay, omtale, karriererådgivning og koncerter på SPOT og SmukFest. I 2013 cementerer KarriereKanonen positionen som landets mest tilbundsgående talentudviklingsforløb. I Koda er vi med bag, og dørene er netop slået op for tilmelding. Samtidig lancerer Karrierekanonen et nyt site, hvor man kan møde alle deltagerne.

Stærke spillere i den danske musikbranche er igen i år gået sammen om at lave det mest grundige talentudviklingsforløb. Og KarriereKanonen bliver nu mere omfattende end nogensinde før. DR smider radioairplay på P3 og P6Beat i puljen og giver opbakning på diverse platforme. Smukfest stiller scene og stort, begejstret festivalpublikum til rådighed.  Bandakademiet leverer udvikling og optimering af talentet, mens Koda  sørger for solidt indblik i musikbranchen.

Sluserne er netop blevet åbnet for tilmelding. Den sker via den nyåbnede hjemmeside www.dr.dk/karrierekanonen, hvor man uploader sange, billeder og informationer. Samtlige deltagere får derefter deres egen underside, hvor alle kan lytte og læse.

”Karrierekanonen stimulerer vækstlaget i dansk musik og giver nye talenter en unik chance for at blive hørt og finde deres publikum. Det er derfor naturligt for os at være en del af samarbejdet,” fortæller projektansvarlig Christine Zacho fra Koda. Hun fortsætter: ”For os er det hele processen, der er i fokus. Vi lægger derfor vægt på, at Karrierekanonen også i år bliver en chance, som alle deltagere får et udbytte af – uanset om de havner blandt vinderne.”

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på vores facebook-profil

Det rigtige sted for talenter

Til april bliver 12 navne udvalgt af en gruppe nøje udpegede fagfolk. Alle 12 modtager herefter rådgivning og skal optræde på SPOT, hvor feltet af navne bliver reduceret til otte. I august skal de otte på scenen til Smukfest, hvor de tre vindere findes. De modtager hver et skræddersyet karriereudviklingsforløb. Således er forløbet både længere og mere dybdegående end foregående år – og alle deltagere får mere ud af at være med.

Læs også: KarriereKanonens vindere høstede stor anerkendelse på årets Smukfest

- KarriereKanonen er det rigtige sted for talentudvikling, fordi man får så meget kompetent støtte i form af rådgivning af professionelle folk med masser af erfaring på forskellige og vedkommende områder. For finalisterne er der garanti for spillejobs, og der er en del omtale og radioairplay at komme efter, siger P3-vært Nicholas Kawamura, som sidder i KarriereKanonens jury.

Læs også: KarriereKanonerne Rubberhead Banditz på Roskilde Festival

2012 var en succes

Sidste år meldte mere end 900 danske bands og solister sig til KarriereKanonen. Og de tre vindere, Djämes Braun, Kaliber og Dance With Dirt, har alle markeret sig, siden de blev udvalgt.

- KarriereKanonen 2012 var en succes på mange måder – først og fremmest set i lyset af vindernes udvikling. Alle tre navne er nået uhyre langt i forhold til, hvor de var før de vandt KarriereKanonen. Jeg glæder mig allerede til at finde de 12 nye finalister og dernæst til at følge dem, når de spiller live på SPOT og i sidste ende på Smukfest, siger Nicholas Kawamura.

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. Siden har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. I dag er projektet et samarbejde mellem DR, Koda, Smukfest og Bandakademiet med vægt på at udfordre og udvikle danske talenter, så de bliver rustet til en karriere inden for musik. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Ida Gard, Birk Storm og Boho Dancer.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på vores facebook-profil