Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Årets ni udvalgte på besøg hos Koda

KarriereKanonen 2023 – opbakning til bæredygtige musikkarrierer

På fredag i denne uge vil der være to nye vindere af årets KarriereKanonen. To nye kunstnere og sangskrivere får et skræddersyet og unikt karriereudviklingsforløb og en mini tour på danske efterskoler. Forud for finalen har årets ni udvalgte – og nu fem finalister - været godt i gang med at blive introduceret til musikbranchen. Som en del af forløbet har de ni udvalgte også været forbi Koda.

KarriereKanonen er et samarbejde mellem DR og Bandakademiet, som sammen sikrer, at de udvalgte deltagere bliver tilbudt live show, airplay og talent- og karriereudvikling. Fokus er på at udfordre og udvikle talenterne, så de bliver rustet til en karriere inden for musik.

Fra musikbrancheviden til scene coaching

Bandakademiets forløb består af en lang række målrettede aktiviteter for alle ni udvalgte kunstnere. Forløbet som konstant er under udvikling, bygger på 15 års akkumuleret erfaring og skiftende tendenser i musikbranchen. Det tager afsæt i Bandakademiets metode: READY. AIM. FIRE, som handler om at hjælpe kunstnerne med at undgå at skyde sig selv i foden og med at ramme plet, når de er klar til det. Målet er at hjælpe kunstnerne med at få den bedst mulige start på en bæredygtig kunstnerisk og kommerciel karriere.

Opbakning til bæredygtige musikkarrierer

I Koda vil vi meget gerne bakke op om at skabe bæredygtige musikkarrierer. Det er vigtigt, for musikken lever kun i kraft af de kunstnere, der skaber den og udøver den. Og det kræver ikke alene dedikeret arbejde med at udvikle sin musikalske kreativitet og sit håndværk, men også solidt branchekendskab og fokus på mental trivsel, så man kan navigere i de mange forskellige opgaver og udfordringer, der er forbundet med et liv i musikken.

Medlemskonsulent og eventmanager hos Koda, Mette Bjørneboe Peters, uddyber:

’Derfor laver vi medlemsseminarer om alt fra sangskrivning til karrierestrategi og kunstnerøkonomi og stiller os til rådighed for talentudviklingsinitiativer, som fx Urban Grrls og Karrierekanonen, så nye talenter såvel som professionelle sangskriver, komponister og musikere kan få gode værktøjer, der bidrager til en bæredygtig musikkarriere.’      

Årets talenter

Årets ni talenter er valgt ud af 1.318 kunstnere, som i alt har uploadet 2.133 numre til KarriereKanonen.

Årets ni udvalgte er Dahlin, ANTN, KAJA, BLAME, Kamill, Kris, Asta Brix, Louis og MoonBee.

De ni udvalgte blev efter en koncert på Gimle i slutningen af marts reduceret til i alt fem finalister. Finalisterne er Kris, Dahlin, BLAME, Kamill og Louis. Frem til finalen i DR’s Koncerthus den 16. juni har finalisterne modtaget intensiveret og målrettet rådgivning og coaching af Bandakademiet, inden de optræder i DR’s Koncertsal. Efter koncerterne vil årets to vindere blive udpeget, hvorefter de træder ind i et skræddersyet karriereudviklingsforløb, som Bandakademiet også står bag.

 

Kort om KarriereKanonen

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. Siden har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. I dag er projektet et samarbejde mellem DR og Bandakademiet med vægt på at udfordre og udvikle danske talenter, så de bliver rustet til en karriere inden for musik. Blandt de seneste års vindere finder man navne som USSEL, Dillistone, Pil og Marcus.wav.

Læs mere om Karrierekanonen. Lyt til de udvalgte i Karrierekanonen.