KarriereKanonen 2013: Så er finalisterne fundet

Efter koncerter med de sidste 12 skud i KarriereKanonen 2013 på årets SPOT Festival er der nu fundet otte finalister, som er gået videre.

Koda sad med i juryen, da de otte Karrierekanon-finalister blev udvalgt søndag formiddag efter to dage med forrygende koncerter på SPOT Festivalen. Efter to intense timer bag lukkede døre kunne juryen fortælle de otte udvalgte, at de er gået videre i KarriereKanonen, og nu  kan se frem til et intenst arbejdsforløb frem mod finalen på Smuk Fest 2013.                                                                            

Tillykke til de otte udvalgte:

  • The Minds of 99
  • City Syd
  • Vild $mith
  • Amin Karami
  • Helmet Compass
  • Kinck
  • Kejthåndet
  • Camilo & Grande

De otte udvalgte modtager i de kommende måneder intensiveret og målrettet rådgivning og coaching, inden de alle optræder på Smukfest til august. Efter koncerterne på Smukfest bliver KarriereKanonens tre vindere udpeget, hvorefter de træder ind i et skræddersyet karriereudviklingsforløb.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på kodas Facebook-profil

”Karrierekanonen stimulerer vækstlaget i dansk musik og giver nye talenter en unik chance for at blive hørt og finde deres publikum. Det er derfor naturligt for os at være en del af samarbejdet,” fortæller projektansvarlig Christine Zacho fra Koda. Hun fortsætter: ”For os er det hele processen, der er i fokus. Vi lægger derfor vægt på, at Karrierekanonen også i år bliver en chance, som alle deltagere får et udbytte af – uanset om de havner blandt vinderne.”

Læs også: Danmarks smukkeste festival er ny medspiller i KarriereKanonen

De fire navne, som ikke er valgt til at fortsætte i KarriereKanonen, er Ilang, Nordpå, Dean Thompson og Dead Young Oaks. Men deres musik kan fortsat – ligesom alle andre tilmeldtes – høres på www.dr.dk/karrierekanonen.

Rekord for tilmelding

Oprindeligt var mere end 1.300 kunstnere tilmeldt KarriereKanonen 2013, hvilket er 44 procent flere end i 2012. Og i år har KarriereKanonens partnere sikret deltagerne et forløb, hvor langt flere end tidligere får del i projektets mange platforme og muligheder – det være sig karriererådgivning, airplay, medieomtale og spillejobs. Alle tilmeldte har fået deres egen underside på dr.dk/karrierekanoen, programmet ’Debut’ på P6 BEAT har dedikeret tid til at spille og interviewe deltagere, antallet af KarriereKanonen-koncerter på SPOT Festival og Smukfest er betydeligt forøget, og flere navne får mere professionel rådgivning.

Læs også: KarriereKanonen slår rekord for tilmeldeing

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. Siden har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. I dag er projektet et samarbejde mellem DR, Koda, Smukfest og Bandakademiet med vægt på at udfordre og udvikle danske talenter, så de bliver rustet til en karriere inden for musik. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm og Boho Dancer.

 

Læs mere på www.dr.dk/karrierekanonen

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.