Karriereinspiration med Jules Wolfson, Cutfather og Kenneth Bager

I dette forår fortsætter vi succesen fra efteråret, når vi sætter fokus på musikkens skabere i seminarrækken "En sangskrivers bekendelser". Nu byder vi igen markante musikskabere velkommen i vores kantine til at fortælle deres historier og dele deres erfaringer.

Til årets første seminar d. 3. februar 2015 er vi glade for at byde velkommen til Jules Wolfson, Cutfather og Kenneth Bager.

Med disse tre erfarne herrer i sofaen får du mulighed for at opleve mændene bag nogle af tidens mest toneangivende musikudgivelser og høre dem fortælle om, hvordan de både som producere og komponister har medvirket til at skabe danske og internationale tophits. Hvad skal der til, når man gerne vil markere sig på scenen som sangskriver eller producer? Det spørger vi dem om, når vi igen byder på vidensdeling og anekdoter fra markante personligheder fra det danske musikmiljø.

Jules Wolfson

I 2002 stiftede Jules Wolfson sammen med sin partner Jon Andersson Ørum og duoen Nik & Jay produktionsselskabet Nexus Music. Hermed indledte de et helt nyt kapitel i dansk musikhistorie. Ud af Nexuskollektivet kommer bl.a. Nik & Jay, Joey Moe, Burhan G, Sisse Marie, Clemens og Alex, og samme producerkollektiv står bag en omfattende liste af de hits, som vi har hørt i radioen de sidste 12 år herhjemme.

Med en udsøgt evne til at skabe massive ørehængere, øje for iscenesættelse af kunstnere, en kommerciel markedstilgang samt en forståelse for trends spiller Jules en markant rolle som producer og entreprenør. Resultatet taler for sig selv med en lang række priser og talrige guld- og platincertificeringer. Jules vil dele nogle af de historier med os, som har været vitale for hans og Nexus' succes.

Cutfather aka Mich Hedin Hansen

Mich voksede op i Holbæk med sin mor, der drev en danseskole. Som ung dansede han breakdance og med en naturlig interesse for musikken, og ikke mindst  DJ-genren, blev navnet Mich hurtigt erstattet med producerpseudonymet Cutfather, og han vandt bl.a. Danmarksmesterskaberne i mix flere gange i slutfirserne og blev nummer to ved verdensmesterskabet. I 1987 startede han et samarbejde med produceren Carsten Schack, og under navnet Soulshock & Cutfather modtog de bl.a. en grammy-nominering i 1991 for hittet "Fly Girl" skrevet til den amerikanske rapper Queen Latifah.

Cutfather har siden været en del af flere succesfulde producerkonstellationer, herunder Cutfather & Joe, og har siden 2006 samarbejdet med produceren Jonas Jeberg i flere sammenhænge.

Passionen for musikken, et evident hitøre og et talent for beats har gjort Cutfather til en af vores største producere, og han har siden karrierens start leveret beats, hits og hooklines til en lang række af verdens største popstjerner - herunder Kylie Minogue, Christina Aguilera, Pussycat Dolls, Jamelia, Jordin Sparks og mange mange andre. Cutfathers historier og viden er omfattende og hans latter smittende, så der er lagt op til et seminar i det bedste selskab.

Kenneth Bager

Han ses af mange som Godfatheren i det danske klubmiljø. Manden fra Hobro har været verden rundt musikalsk mere end én gang, og titlerne på hans CV tæller bl.a. producer, sangskriver, pladeselskabsejer, DJ, eventmager, festivalejer og entreprenør.

Det er projekter med stor musikalsk spredning, der kendetegner Kenneth Bager; fra letbenet pop tilbage i tiden til Cartoons og Whigfield, henover Bliss, Hess Is More og Aura. I dag er Kenneth dels sig selv som kunstner med udgivelser i eget navn, dels A&R mand og chef på pladeselskabet Music For Dreams, DJ med hele planeten som legeplads, COMA-fest bagmand og arrangør, stifter af Apple Flower Festival sammen med kokken Claus Meyer og meget andet.

Glæd dig til at møde en af de mest spraglede personer udi skabelse af musik med farver fra hele paletten.

Følg med når vi livestreamer arrangementet

Vi livestreamer hele medlemsseminaret, så du kan følge med hjemme fra sofaen. Det foregår på live.videotool.dk/koda tirsdag d. 3. februar kl. 17-19.

Livestreamingen kræver ingen tilmelding, men for at du ikke glemmer det, kan du tilmelde dig en sms-reminder.

Tilmeld dig ventelisten

Der er ikke flere ledige pladser i Kodas kantine på dagen, men du har mulighed for at tilmelde dig ventelisten. Så kontakter vi dig, hvis der skulle blive en ledig plads.

Program - "En sangskrivers bekendelser"

 

 • 3. februar 2015
  Jules Wolfson, Cutfather og Kenneth Bager
 • 3. marts 2015
  Allan Olsen og Dorthe Gerlach
 • 14. april 2015
  Niels Skousen og Nikolaj Nørlund
 • 19. maj 2015
  Wafande, Pharfar og Fresh-I
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.