Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Elever fra 4.B på Johannesskolen på Frederiksberg fremfører deres sang 'Frikvarter' med Ole Kibsgaard i baggrunden. Foto: Mette Udesen

Karla og Ole satte fut i Kulturnatten sammen med 4.B

Kulturministeriets gård var fyldt til bristepunktet på Kulturnatten, da 4.B fra Johannesskolen høstede aftenens største bifald for deres Koda Skolekontakt-sang, som de selv havde komponeret. Ved samme lejlighed gav Christine Skou og Ole Kibsgaard kendt som Karla og Ole fra Kaj & Andrea gratis koncert.

Kulturministeriets gård dannede rammen om en stemningsfyldt koncert, da Koda i samarbejde med Kulturministeriet inviterede til gratis koncert i anledning af Kulturnatten den 9. oktober 2015. Med omtrent 100 fremmødte var gården tæt pakket, mens lydene fra de mange fremmødte slog mellem de gule mursten og blandede sig med lydene fra baren og kaffevognen, inden Christine Skou og Ole Kibsgaard indtog scenen.

De to var i næsten 10 år med til at holde liv i DR’s populære dukker Kaj & Andrea og gjorde "Ole og Karla" til en trofast bestanddel i en hel børnegenerations bevidsthed. Begejstringen var derfor stor blandt de fremmødte børn og forældre, da de åbnede koncerten med ’Navnesangen’ fra netop Kaj & Andrea.

Koda Skolekontakt-børn imponerer

Aftenens største bifald gik dog til 4.B fra Johannesskolen på Frederiksberg, da de efter åbningsnummeret indtog Kulturministeriets gård og fremførte deres sang ’Frikvarter’. En sang de en uge forinden havde komponeret sammen med Christine Skou i Koda Skolekontakt-regi.

Koda Skolekontakt har i 10 år sat musik på skoleskemaet for at skabe en forståelse for det arbejde, der ligger bag tilblivelsen af al musik. Ved et Koda Skolekontakt-besøg lærer eleverne om arbejdet bag musikken, samtidig med at de i samarbejde med en professionel kunstner skaber deres egen sang.

Bag kulturministeriets scene havde eleverne for første gang øvet sig sammen med bandet, og det var med lige store dele spænding og nervøsitet, at de gik på scenen. Men det var også med en udtalt begejstring over det store fremmøde, og de unge mennesker fik fremført deres sang med en præcision og overbevisning, der gjorde det fuldt fortjent, at de høstede aftenens største bifald.  

Med deres sang tog eleverne da også fat på et emne, som velsagtens optager mange skoleelever – at det til tider kan være kedeligt at gå i skole, men så har man frikvartererne at se frem til, som klarer hovedet.

I en lille time herefter spillede Christine Skou og Ole Kibsgaard en ubrudt række af kendte børnesange som ’Lige børn leger bedst’. Det hele blev fremført i børnenes øjenhøjde, og det fik gården til at boble af barnlig begejstring og entusiasme, mens små musikglade fødder dansede rundt og svingede armene i takt til musikken.    

Koncerten sluttede meget passende, hvor den startede, da elverne fra Johannesskolen som et ekstranummer fremførte deres egenkomponerede sang endnu en gang, inden de sendte de fremmødte ud i Kulturnatten.