Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Filmkomponist Kåre Bjerkø er nomineret til HARPA Nordic Film Composers Award.
Foto: Carsten Snejbjerg

Kåre Bjerkø nomineret til HARPA Nordic Film Composers Award

Den danske filmkomponist Kåre Bjerkø er nomineret til at repræsentere Danmark ved Nordens mest prestigefyldte pris for filmkomponister, HARPA Nordic Film Composers Award. Når vinderen om få måneder udpeges i Berlin, er det 10 år siden, at prisen blev uddelt for første gang.

Når vinderen af den nordiske filmmusikpris HARPA Nordic Film Composers Award for tiende gange skal findes til februar, bliver det filmkomponist Kåre Bjerkø, der skal repræsentere Danmark. Kåre Bjerkø er nomineret for hans musik til den svenske krimiserie ’Det som skjules i sneen’.

En sand fornøjelse

Nomineringen af den danske filmkomponist er netop blevet offentliggjort og ifølge den danske jury, som består af filmkomponist Niklas Schak, filmklipper Sofie Marie Kristensen og tonemester Peter Schultz, er Kåre Bjerkøs kompositioner til tv-serien en sand fornøjelse.

 

Det er en sand fornøjelse - juryen

 

”Kåre Bjerkø har skabt en enkel musik med stærke følelser i flere lag. Fra første øjeblik holder den seeren fast i spænding, fremdrift, nysgerrighed og tvivl. Musikken ligger konsekvent de rigtige steder i hver eneste scene, spiller rigtig godt sammen med lyddesign, understøtter narrativ fortælling præcist og hjælper til karakteropbygning. Alt dette uden at falde for fristelsen til hele tiden at kontrollere, hvad vi skal føle. Det er en sand fornøjelse,” lyder begrundelsen blandt andet fra den danske jury.

Den internationale danske filmmusik

Kåre Bjerkø blev præsenteret som årets nominerede ved en reception i Koda, afholdt i samarbejde med Brancheklubben for Film og Mediekomponister. For Koda var nomineringen en fin anledning til at slå på glasset for en vigtig medlemsgruppe i Koda. Bestyrelsesformand i Koda, Niels Rønsholdt siger:

 

Vi sender Kåre til Berlin med stolthed - Niels Rønsholdt

 

”Dansk filmmusik har succes, både herhjemme og internationalt. De danske filmkomponister driver ikke bare en solid indtægt, som kommer alle Kodas medlemmer til gode, de er også i helt særlig grad et vindue ud til verden, som vi kan være stolte af.  Succesen for dansk filmmusik i udlandet kan tilskrives en gruppe af dygtige og hårdtarbejdende komponister, som gør det fremragende. Vi sender Kåre til Berlin med stolthed og alle fingre krydset.”

 

Video: Kåre Bjerkø fortæller om arbejdet som filmkomponist

FAKTA

 

  • Kåre Bjerkø har blandt andet skrevet musik til filmene ‘Det som ingen ved’, ‘Frygtelig lykkelig’ og til julekalendere på både DR og TV2.
  • Kåre Bjerkø modtog I 2009 en sær-Bodil.
  • Kåre Bjerkø var i 2014 nomineret til HARPA for hans musik til filmen ’Skytten’.
  • Kåre Bjerkø har også arbejdet som huskomponist på Dr. Dante-teatret.
  • Kåre Bjerkø har mere end 230 værker i Kodas database.
  • Mere info om HARPA-prisen
  • Liste over 10 år med danske nominerede
  • Brancheklubben for Film og Mediekomponister (BMF) er hovedarrangør af Nordic Film Music Days, hvor prisen uddeles, og både BFM og Nordic Film Music Days er fra dansk side støttet af Koda Kultur.